tisdag 28 maj 2019

Veckans topplista - Vårens bästa

Ett svårt tema den här veckan då Johanna vill att vi ska välja vårens bästa böcker.
Svårt eftersom jag har läst ganska många böcker som jag har tyckt väldigt mycket om, men ska försöka välja fem stycken. :)


 The Phantom of the Opera - Månadens klassiker i Mars. Blev positivt överraskad, den var riktigt bra. Läste den på engelska men nu vill jag läsa om den på svenska. Tror det här är en bok som jag kommer att läsa om flera gånger.

Hinsides brinner - Andra delen i en trilogi. Jag tyckte jättemycket om första boken i serien och den här var inte ett dugg sämre. Väldigt spännande äventyr man får följa med på. Längtar efter att läsa den tredje och sista boken i serien!

Törst - Är den andra och avslutande delen i serien och jag kan inte tillräckligt säga hur mycket jag älskar de här böckerna! Så därför tänker jag låta det vara där. ;)

Maratonmarschen - Också en bok som jag blev väldigt positivt överraskad av. Jag hade svårt att lägga ner den, var tvungen att fortsätta läsa! Den stannade kvar hos mig ett tag efteråt och jag var helt färdig när jag avslutade den.

Sagan om ringen - Ännu en överraskning, trodde den skulle vara väldigt långtråkig och tung att läsa, plus att jag sett filmerna flera gånger. Men det var den inte, jag blev helt fascinerad, speciellt när jag hade läst ut den och kände en längtan tillbaka till Midgård.

30 kommentarer:

 1. Sagan om ringen gillade jag verkligen, även filmatiseringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar filmerna, har sett dem flera gånger. Även de förlängda versionerna. Ska bli roligt att snart läsa den andra boken! :D

   Radera
 2. Maratonmarschen gillade jag också. Det fantastiska är att den är skriven i slutet av 70-talet. Han var långt före sin tid där, King.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tänkte faktiskt samma sak när jag läste den. Känns som den lika gärna kunnat vara skriven igår.

   Radera
 3. Sagan om ringen var bra, trots sin genre som jag egentligen inte gillar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde inte jag skulle tycka om den när jag började, men som tur var hade jag helt fel!

   Radera
 4. Fantomen på Operan har jag läst och sen sett på teater och den är bra! Sagan om ringen började jag på ett par gånger men kom inte längre än ett par sidor så jag gav upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sagan om ringen är ju lite speciell så jag förstår ändå varför man inte tycker om den. Åh Fantomen på operan skulle vara häftigt att se på teater också! :D

   Radera
 5. Sagan om ringen var en stor upplevelse. Jag tror att jag var 17 år när jag läste den. Länge sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt med fina bokminnen. :) Jag kan bli nostalgisk när jag läser sånt som jag läste förr eller om något liknar det.

   Radera
 6. här var det idel böcker jag inte läst. har försökt flera gånger med Sagan om ringen. men filmerna har jag sett

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmerna tycker jag jättemycket om. :) Om inte böckerna funkar så kanske filmerna gör det? Ingen idé att träla med böcker som inte funkar för en, bättre att prova andra. ;)

   Radera
 7. Bara Fantomen på Operan jag inte läst på din lista! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du läser den någon gång (om du vill förstås), jag rekommenderar den. Är så glad att jag hängt på din klassiker utmaning, har ju redan 2 böcker med på listan! :D

   Radera
 8. Svar
  1. Den är underbar! Det kändes faktiskt som om jag läste om en värld som faktiskt fanns på riktigt. ;) Den andra delen blir nog Junis klassiker.

   Radera
 9. Maratonmarschen har jag läst, men det var länge sen nu. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är en bok som jag kommer vilja läsa om igen någon gång i framtiden. :) Den var också lagom lång tyckte jag.

   Radera
 10. Vad snyggt det var med de fyra första omslagen som går i samma färger! Första Hinsides har jag läst och ska väl läsa fortsättningen jag med. Finns i sonens bokhylla! Sagan om ringen har jag läst men i andra boken (tornen?) tog det stopp. Det var någon gång i högstadiet tror jag. (Länge sen!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det bara blev så! :D Såg det först när jag hade publicerat inlägget. Får se hur det kommer att gå med den andra boken av Tolkien, det kanske tar stopp för mig med. ;) Ja läs fortsättningen om Hinsides, Jag rekommenderar den!

   Radera
 11. Sagan om Ringen är så klart jättebra. Tack för övriga tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar efter att läsa den andra boken, ska bli spännande att se hur den är. Hoppas du hittade någon intressant bland de övriga.

   Radera
 12. Tack för tips. Sagan om ringen är den enda jag läst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar de andra, fast de är inom olika genrer. Du hade jättespännande böcker som jag vill läsa. :)

   Radera
 13. The Phantom of the Opera borde jag läsa (men se där, den står ju i hyllan här ser jag nu!). Och Sagan om ringen är ju fantastisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha så bra att den redan står i hyllan och väntar på dig! :D Ja Sagan om ringen blev en så positiv överraskning, är fortfarande lite förvånad faktiskt, det hade jag inte räknat med. :)

   Radera
 14. Svar
  1. Den var jättebra! Jag hade svårt att sluta läsa, den slet på nerverna. ;) Inte så lång heller, lite lagom.

   Radera
 15. Maratonmarschen och Sagan om ringen har jag läst. The Phantom of the Opera såg jag på Oscarsteatern för typ evigheter sedan, men oj vad fantastiskt det var!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter att ha läst boken skulle det vara fantastiskt att se den på en teater! Tror det skulle vara häftigt. :) Den verkar ju vara väldigt populär!

   Radera

Tack för din kommentar! :)