fredag 17 maj 2019

Törst - Andreas Ek

https://www.adlibris.com/se/bok/torst-9789163960253
Författare: Andreas Ek
Utgiven: 2018
Sidor: 445, Inbunden
Genre: Skräck, Spänning, Dystopisk fiktion
Förlag: Eken Förlag
 "Kampen för överlevnad sätts på sin spets i efterdyningarna av virusets framfart när ett nytt hot gör sig gällande. De som inte har smittats förstår snabbt att om de ska överleva måste de hålla sig undan när solen går ned.
Det är när mörkret faller som de kommer fram. 
De förändrade."
Törst är den andra och avslutande delen i serien om polisen Erik Andersson och tar vid där Raseri slutade, där ett virus spred sig som en löpeld genom Stockholm och lämnade inget annat än förödelse efter sig.
Jösses! Nu när boken är slut sitter jag som helt nervvrak. Kände ibland att jag kanske skulle behöva en paus från all spänning men det gick inte sluta jag var tvungen att veta hur det egentligen skulle gå. 
För det här är bra, så jäkla bra! (Ursäkta språket). Det är spännande, läskigt och inte långtråkigt en sekund. Sidorna bara flyger fram, och jag vet inte hur många gånger jag fått värma om mitt te. (Sånt händer otroligt sällan under läsning!)

Jag gillar karaktärerna och har lärt känna dem vid det här laget och några bryr jag mig om och hoppas det ska gå bra för dem. Miljöerna är väldigt bra beskrivna, det känns som om jag också har färdats genom ett dystopiskt Sverige. När jag stod i kön på ICA med hostande människor omkring mig var det lätt att bli lite paranoid. ;) 

Jag fullkomligt älskade den första delen - Raseri - och det är likadant med den här. Bland de bästa böckerna jag läst och jag kommer garanterat att läsa om dem. Men nu är serien slut och jag har lite separationsångest, vart ska jag ta vägen nu?

Jag läste att Andreas planerar släppa en första del i en deckarserie. Även om den är totalt olik den här så vill jag väldigt gärna läsa den! 

Har sagt det förut men tycker man om filmer som World War Z och I am Legend kommer ni gilla de här böckerna! :)

(Smakbit finns HÄR.)

2 kommentarer:

  1. Längtar verkligen efter att han släpper han en ny bok :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag med! Även om den inte alls är lik de tidigare så vill jag verkligen läsa den ändå. :D

      Radera

Tack för din kommentar! :)