torsdag 9 maj 2019

Rapsbaggarna - Karin Brunk Holmqvist

https://www.adlibris.com/se/bok/rapsbaggarna-9789189680838
Författarinna: Karin Brunk Holmqvist
Utgiven: 2005
Sidor: 239, Kartonnage
Genre: Humor, Fiktion
Förlag: Kabusa Böcker
 "Bröderna Henning och Albert lever ett stilla liv utanför Onslunda på Österlen. Vardagen består av cykelturer till handelsboden och på avstånd håller de ett öga på sitt gamla föräldrahem. Men förändringar stundar. Barndomshemmet blir behandlingshem för missbrukande kvinnor och rykten går om märkliga rundlar i rapsåkern bakom brödernas uthus. Ett litet missförstånd i TV-kameran - och Hennings och Alberts lugna liv är ett minne blott."
Jag älskar Karins böcker och den här var inget undantag. Det som är så härligt med hennes böcker är att man vet vad man får. Och det var det här jag behövde just nu. Man kan inte låta bli att tycka om bröderna Albert och Henning och bandet mellan de två och deras syn på livet. Det är mer än en gång jag suttit med ett leende på läpparna under läsningen.

Återigen är det också ett härligt galleri med olika karaktärer som man antingen tycker om och beundrar eller som man skulle ha undvikit om man kunnat. Efter att ha läst färdigt boken sitter den varma och lyckliga känslan kvar, det är något så vackert med hennes böcker.

Alla böcker jag läst hittills (jag har några kvar) finns fortfarande med mig, jag kommer ihåg dem, och det kommer vara likadant med den här. Älskar språket och budskapet i böckerna och är tacksam över att jag har dem här hemma i hyllan. De kommer läsas om i framtiden.

6 kommentarer:

 1. Den har jag läst. Riktigt rolig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var den. Riktigt sköna gubbar man får läsa om. :) Kunde inte låta bli tycka om dem! :)

   Radera
 2. Har faktiskt aldrig läst något av henne! Åh ser att du läser Jag lät dig gå nu! Haha lite nervöst faktiskt när det är en bok jag tycker så mycket om :D Hoppas du kommer göra det också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dem är mysiga! :) Det händer inte så mycket i dem men dem är lättlästa och härliga. Gillade Potensgivarna och Kaffe med musik av henne. Haha du kan vara lugn! Jag har bara kommit 120 sidor men än så länge tycker jag mycket om den! :D

   Radera
 3. boken väntar oläst i min bokhylla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den stod oläst i min hylla ett tag också. Men det var så länge sen jag hade läst nåt av henne och jag behövde något lättare att läsa. :)

   Radera

Tack för din kommentar! :)