tisdag 7 maj 2019

Veckans Topplista - Oförglömliga huvudkaraktärer

Temat inne hos Johanna den här veckan är Oförglömliga huvudkaraktärer.
Det känns om jag kommer missa flera stycken bra, men så var det ju inte heller så lätta bara välja fem stycken.

Men dessa fem är sådana jag tycker mycket om och fortfarande kommer ihåg. :)


Strange and ever after - är sista boken på en jättebra trilogi där huvudkaraktären Eleanor Fitt var någon jag tyckte mycket om. Det var ett tag sedan jag läste den men jag tror jag skulle gilla henne än idag. Förutom att springa från de odöda (zombies) så föraktar hon tanken på att gifta sig för pengar och ställning, för enligt hennes mor är det det absolut viktigaste i livet. Eleanor håller heller inte kvinnornas skönhetsideal särskilt högt, de är mer i vägen.

Den förlorade symbolen - är en av böckerna (som många redan vet) där Robert Langdon är huvudkaraktären. Jag älskar verkligen böckerna med Robert Langdon och självklart honom själv som karaktär. Jag har svårt att sätta fingret på varför men han verkar så sympatisk på något sätt.

Giftet - är den första boken i en otroligt bra serie där tjejen Yelena är huvudkaraktären. Jag gillar henne verkligen, hon räddar sig själv och jobbar hårt för det också. Jag har faktiskt inte läst den tredje och sista boken än, vill spara den till min födelsedag om jag kan. 

Puma spår - är den första boken om rangern Anna Pigeon som jag gillar starkt. Hon har båda fötterna på jorden, är ett med naturen och trivs bra att vara ensam i vildmarken. En överlevare. Älskar böckerna om henne och har några kvar att komma ikapp med.

Röd som blod - är första boken i en trilogi och det var ett tag sedan jag läste den men huvudkaraktären Lumikki Andersson är en karaktär som har stannat kvar hos mig och som jag fastnade för när jag läste böckerna. Vissa delar av henne kände jag igen mig i och jag kommer läsa om dem i framtiden.

24 kommentarer:

 1. nya bekantskaper för mig, maken läste Brown, på engelska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar dem böckerna. Ska nog läsa om Da Vinci-koden snart, var så längesedan. :) Bra gjort av maken att läsa dem på engelska.

   Radera
 2. Robert Langdon minns jag ju :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är härlig på något sätt, har svårt att säga varför. Men jag tycker verkligen om att möta honom igen i nya böcker. :)

   Radera
 3. Robert Langdon gillar jag också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han är härlig och intressant att följa! :D Hoppas det kommer någon ny bok med honom.

   Radera
 4. Jag har läst Da vincikoden. De andra karaktärerna känner jag inte till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försökte gräva lite i minnet, svårt att välja bara fem. En har ju läst en del böcker vid det här laget! ;)

   Radera
 5. Jag har inte läst någon av dina böcker men har trilogin av Salla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den serien kan jag rekommendera. Det är sällan jag riktigt fastnar för ungdomsböcker (tror jag de här är) men dem här tyckte jag mycket om. :)

   Radera
 6. Ja Robert Langdon har man följt genom ett antal böcker, klart oförglömlig karaktär. Dom andra böckerna blev jag klart nyfiken på efter dina beskrivningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas det kommer fler böcker med Robert Langdon! Dem andra kan jag verkligen rekommendera att prova på. Hoppas det kan vara någon du tycker om ifall du plockar upp nån dem någon gång! :)

   Radera
 7. Böckerna om Anna Pigeon är jag jättenyfiken på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar dem verkligen! Lite deckare i vildmarken. Tycker dem är väldigt bra skrivna. Fast man måste inte börja med första boken, det gjorde inte jag och det gick jättebra ändå. :)

   Radera
 8. Robert Langdon funderade jag på att ta med, men han är så förknippad med filmatiseringarna så jag skippade honom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så kan det bli många gånger när dem gör filmatisering av böcker. Vare sig dem är bra eller dåliga. Så jag förstår vad du menar!

   Radera
 9. Serien om Anna Pigeon har jag tänkt läsa. Någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får prova nån gång! Lite annorlunda miljö att lösa dödsfall i. Där är det andra regler som gäller. :)

   Radera
 10. Dan Brown har jag läst, i övrigt nya bekantskaper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick gräva lite i minnet och bokhyllorna. :) Man har stött på så många bra karaktärer genom åren! Men kan rekommendera de andra.

   Radera
 11. Jag läste ett par böcker av Salla Simukka, men inte i den här serien, och de är knappast översatta till svenska tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var synd att dem inte är översatta till svenska. Vill väldigt gärna läsa mer av henne. Hoppas det kommer något mer på svenska nån gång.

   Radera
 12. Anna Pigeon är jag bekant med. men de andra är obekanta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderar de andra om man gillar lite fantasy och äventyr. Försökte gräva lite i minnet efter några mer "udda" huvudkaraktärer. :)

   Radera

Tack för din kommentar! :)