torsdag 4 juli 2019

Dolores Claiborne - Stephen King

Författare: Stephen King
Utgiven: 1992
Sidor: 284, Inbunden
"Dolores Claiborne har något att berätta. Men inte bara det polisen väntar sig att få veta när de kommer med sina frågor om de närmare omständigheterna kring Vera Donovans plötsliga död dagen innan. Alla vet ju att Dolores länge tagit hand om den rika, invalidiserande gamla damen på Little Tall Island utanför Maines kust. Och alla vet att de två kvinnorna inte alltid var så sams. Men när Dolores Claiborne möter rättvisan har hon mer att komma med: en livshistoria, en bekännelse och ett försvar. Och de allvarliga poliser som vill veta mer om Vera Donovans frånfälle får sig också till del av vad som egentligen hände den dag då Dolores Claibornes man Joe dog under den stora solförmörkelsen trettio år tidigare."
Jag håller fortfarande på att bekanta mig med Kings böcker och hittills har jag tyckt om dem. Detsamma gäller den här. Det är en väldigt gripande historia vi får ta del av. Tragisk och bitter på många sätt. Den är inte alls läskig och det förkommer inget övernaturligt i den. Det enda hemska är just människorna själva. (Vilket i och för sig inte säger så lite..)

Men han målar upp väldigt bra karaktärer, King. Det finns någon man håller av eller som man tycker är motbjudande. Allt börjar på en gång och det tar inte lång tid att komma in i den. Väldigt lättläst och det är ett bra driv i berättelsen, sidorna bara flyger fram. Den är ju inte så lång men känns ändå lagom. Det finns en filmatisering av boken med Kathy Bates med i huvudrollen. Kan tänka mig att hon gör den rollen väldigt bra!

Rekommenderar den! :)

Ett smakprov finns HÄR.

2 kommentarer:

  1. Det här är en King jag inte har läst! Det vill jag så klart göra någon gång :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du tycker om den ifall du läser den! :D Den är i alla fall inte en av hans tegelstenar. ;)

      Radera

Tack för din kommentar! :)