torsdag 11 juli 2019

Ett förbud mot mord - Louise Penny

Originaltitel: The Murder Stone/A Rule Against Murder
Författarinna: Louise Penny
Utgiven: 2008
Sidor: 380, Inbunden
Genre: Pusseldeckare (Del 4.)
Förlag: Modernista
"Det är högsommar och den förmögna familjen Finney har samlats på värdshuset Manoir Bellechasse för att ta farväl av sin bortgångne far. Men med i takt att temperaturen stiger börjar också gamla hemligheter och bittra rivaliteter att komma upp till ytan. Och när värmevågen kokar över till en våldsam nattlig storm, lämnar den ett lik efter sig.
Kriminalinspektör Armand Gamache - som firar sin bröllopsdag på Bellechasse tillsammans med sin hustru - finner sig plötsligt i ett hus fullt av misstänkta. Han tar sig an utredningen. Men vad Gamache inte anar är att detta också kommer att föra honom tillbaka till några av de mörka vrårna i hans egen historia..."
Som med de tidigare böckerna om Gamache så älskade jag den här också. Penny har ett så härligt språk, hon är väldigt bra på att måla upp miljöer och människor så det känns som om man själv är där. Början var väldigt härlig att läsa, intressant och mysig. Kom på mig själv att tänka flera gånger att det var en väldigt mysig och trevlig bok, för att sen tänka; javisst ja, det kommer ju för sjutton att ske ett mord!

Den här gången utspelar sig handlingen i huvudsak på hotellet, och inte i byn Three Pines som vi är vana vid. Men det gör inget alls. Tvärtom. Det var intressant att följa Gamache och hans team utanför byn också. Visst saknade jag den charmiga lilla byn och dess invånare men vi kommer ju att få träffa dem igen. ;) Tyckte allt var bra med den och som vanligt kunde jag såklart inte lista ut vem mördaren var.

Nästa bok med Gamache ska visst utspela sig i September så det blir perfekt att plocka upp den då!

4 kommentarer:

 1. Jag har läst några delar ur den här serien, helt i oordning :p, och de är så härliga! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är dem mysiga! Min typ av "feelgood", haha! :D Man behöver inte alls läsa dem i ordning, tycker dem kan funka var för sig också. :)

   Radera
 2. Läste ut den i början av veckan och jag tyckte det var riktigt mysigt där vid hotellet :) Gillade den mycket! Jag har planerat in nästa del till september jag också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också tyckte om den! :) Visst passar det bra att följa årstiderna i böckerna, perfekt läsplan. ;)

   Radera

Tack för din kommentar! :)