torsdag 18 juli 2019

Angelologi - Danielle Trussoni

Författarinna: Danielle Trussoni
Utgiven: 2010
Sidor: 479, Inbunden
Genre: Thriller
Förlag: Damm förlag
"Sankta Rosa-klostret, New York, nutid. En dag när den 23-åriga syster Evangeline utför sina sysslor i klostrets bibliotek hittar hon en brevsamling som kommer att förändra hennes liv. I breven, som är från andra världskriget, upptäcker Evangeline något ofattbart: i generationer har det pågått en kamp mellan änglar och människor. En kamp som hon själv, utan att veta om det, varit högst inblandad i redan från födseln. Samtidigt närmar sig ett stort antal bevingade varelser klostret. Stämningen är hotfull. Kan Evangeline med hjälp av ledtrådarna som döljs i breven hitta det föremål som kan avgöra striden och rädda mänskligheten?"
Nej det här blev tyvärr platt fall för mig. Och jag känner mig fortfarande lite chockad över det, för när jag läser beskrivningen på baksidan låter det som något jag skulle tycka om! Och jag gillade början av boken, tyckte om miljöerna och stämningen i början. Men efter 150 sidor in och det fortfarande inte hänt något, utan det fortfarande berättas noggranna, historiska fakta så börjar det bli tungt att läsa.

När det efter halva boken inte ändrats ett dugg, börjar jag ge upp. En viss bakgrund och fakta kan jag förstå att man behöver i en bok men det har utvecklats till 95% historielektion (som jag inte begriper något av) och 5% handling. Så jag skippar stora stycken och hoppar, ganska långa hopp, och kommer så småningom till slutet. Slutet...som efter allt detta sammanfattas under 5 sidor och det blev inte ens ett bra slut. Kändes lite som om författaren kom på efter all filosofi och fakta att det ju visst måste bli ett litet slut också.

Känns lite synd, för med den grundidén kunde det blivit något riktigt bra! 
Men men, vi funkade inte ihop helt enkelt. Kan tänka mig att antingen gillar man den eller så gör man det inte.

En smakbit finns HÄR.

6 kommentarer:

 1. Hej! Hittade nyss din blogg, vilka grymma bokrecensioner du skriver! :)
  /amandasminnen.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack snälla för de fina orden, va glad jag blir! :D Kul att du hittade hit, välkommen! :)

   Radera
 2. Jag läste den här innan jag startade bloggen tror jag men minns inte riktigt vad jag tyckte om den! Jag har inte kvar den i min bokhylla så antagligen blev jag inte så fäst vid den :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej om man inte har kvar en bok eller inte minns så mycket om den var den nog ingen fullpoängare! ;D När jag har läst en bok jag inte tycker om så åker den inte ens in i bokhyllan igen! :p

   Radera
 3. läste en novell om mannen som forskade om änglar:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/04/nordisk-fauna-av-andrea-lundgren.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter intressant! Det måste jag kolla upp. Tack för länken och tipset! :)

   Radera

Tack för din kommentar! :)