tisdag 30 juli 2019

Tisdagstrion - Äventyr

Tisdag igen och dags för Tisdagstrion inne hos Ugglan & Boken. Den här veckan är temat Äventyr. Jag älskar att läsa om olika äventyr, som kan vara ett ganska brett tema tror jag.
Ville försöka få med lite olika typer av äventyr, så här är min trio. :) 


S.O.S i Antarktis - Man får följa ett valkokeri på 50-talet ner till Antarktis där tre av fartygen, bland dem det största av dem med 500 man, fastnar i isens järngrepp och är i omedelbar fara att brytas sönder. Räddningsfartygen kan inte hjälpa dem utan måste återvända, de får överleva bäst de kan på den förrädiska packisen som ständigt är i rörelse. Tufft att se att de med den starkaste viljan inte alltid är den som överlever, plus att det finns en galning och mördare ibland dem. 

Själva händelsen är inte sann men allt annat som har med resan är det. Innes åkte själv med på sådana resor inför sin bok och det märks verkligen! Jag älskade den här!

Otroligt högt och extremt djupt - Att läsa om häpnadsväckande och fantastiska äventyr från verkligheten var riktigt inspirerande! Jag vill kanske inte göra exakt sånt som Pompe gör men hon kommer med bra tips om hur man kan uppleva små äventyr bara i vardagen och vara väldigt tacksam för det. Den här är rolig att sitta och bläddra i. 

Törnrosens nyckel - En bok som riktar sig till lite yngre läsare men som verkligen kan uppskattas av äldre också! Lin och hennes familj hyr ett hus men allt står inte rätt till, klockan tickar för sakta och blommorna täcks med frost mitt i sommaren. När Lin sen hittar en mystisk nyckel öppnar hon dörren till världen Sylver. Det är en värld dit alla djur som har älskat ett barn kommer till. Där bor de i en vacker stad och pratar dessutom som oss människor och det finns olika sorter. Men deras värld står under ett mörkt hot och de måste hitta vinterprinsen och Lin är bara den som kan rädda dem. Med hjälp av sin vän Rufus och andra djur, ger de sig ut på en farofylld resa. En väldigt mysig bok som jag kan tänka mig påminner en del om Narnia.

28 kommentarer:

 1. Svar
  1. Underbart med böcker som är fina både på utsidan och insidan! :D

   Radera
 2. Verkligen äventyrligt i din trio! Håller med om att det är inspirerande med människor som gör äventyrliga saker, men man behöver ju tack och lov inte testa allt själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar att läsa om äventyr, både påhittade som verkliga. :) Och visst är det skönt att ibland få uppleva dem hemma i sin läsfåtölj istället! ;)

   Radera
 3. Jag kan tänka mig att Annelie Pompes bok är spännande. Hon berättade mycket intressanta saker när hon var med i Mästarnas mästare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte att hon har varit med i Mästarnas mästare, kan tänka mig att det var spännande och intressant program. :) Boken är väldigt intressant!

   Radera
 4. Pompe är en riktig tuffing:).Antarktis boken låter lockande.
  Alltid trevlig att titta in här,får väldigt bra boktips.
  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är riktigt tuff! Antarktis boken är en av de absolut bästa böckerna jag har läst i år. :) Tack för de fina orden, så roligt att höra! Du är så välkommen! :D Ha en trevlig dag du också!

   Radera
 5. Åh Törnrosens nyckel är så fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är ju underbar! Hoppas verkligen Tone skriver något mer i framtiden. :D

   Radera
 6. Hammond Innes - boken låter verkligt spännande. de andra båda har jag inte hört talas om

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var första boken av Hammond Innes som jag läste och fullkomligt älskade den. En riktig äventyr/överlevnadsbok. Nu vill jag läsa mer av honom! :)

   Radera
 7. Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hittade någon intressant! Du hade också en jättebra trio. :)

   Radera
 8. Vilka tre intressanta böcker. Omslagen var också otroligt fina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar fina omslag på böcker, och är de dessutom bra på insidan så är det ju perfekt! Dem var riktigt intressanta och spännande alla tre. :)

   Radera
 9. Intressanta tips! Inte läst någon, spännande! Väldigt fina omslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dem var alla väldigt spännande och intressanta att läsa! En av dem kommer nog att hamna på topplistan i år. :D

   Radera
 10. Svar
  1. Varsågod! Dina tips var också spännande! :)

   Radera
 11. läser Pompes kåserier i Göteborgs-Posten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste inte att hon skrev där, kan tänka mig att dem är roliga att läsa. :)

   Radera
 12. Det var verkligen stor spridning på äventyren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försökte hitta lite blandade titlar, äventyr kan ju vara en rätt bred genre för alla åldrar! :D

   Radera
 13. Rolig och varierad trio. Innes bok blir jag nyfiken på. Det är så spännande att läsa om hur människor kan klara sig under extrema förhållanden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar att läsa om äventyr av alla de sorter. :) Innes bok kan jag rekommendera, där undrade man hur och om allt verkligen skulle lösa sig!

   Radera
 14. Spännande mix! Tack för tips. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att försöka hitta lite olika böcker! :D

   Radera

Tack för din kommentar! :)