tisdag 18 juni 2019

Veckans Topplista - Historiska romaner

Historiska romaner ska vi tipsa om den här veckan inne hos Johanna. Det är en genre som jag är väldigt förtjust i men som jag tyvärr läser alldeles för lite av. 
Varför vet jag inte, vill bli bättre på den fronten. 

Det var lite svårt att välja, men här är mina. :)


Kvinnan i svart - En skräckroman som jag tyckte mycket om. Synd bara att jag läste den efter att ha sett filmen, tror jag skulle tyckt ännu bättre om den då.

Övertalning - En av mina månadsklassiker som jag läste förra året nån gång. Den första jag läste av Jane Austen och gav mig mersmak av att läsa mer av henne.

Morden på Mangle Street - En historisk deckare som jag också tyckte väldigt mycket om. Gillade den kvinnliga karaktären i boken, det var inte lätt att vara en självständig kvinna på 1800-talet!

Betvingade - Det var ett tag sedan jag läste den här men jag minns att den var bra. Intressant att få följa en kvinna i 1300-talets Sverige.

Huset du älskade - En av de bästa böcker jag någonsin läst. Paris, 1800-tal, när de skövlade stora delar av staden, ett helt samhälle tog en ny riktning, och inte alls för det bättre för många. Kvarteret som huvudkaraktären bor i är så fint beskrivet, hur lugnt livet var utan en massa oljud från automobiler o.s.v. 

34 kommentarer:

 1. härliga tips, Huset vi älskade väntar i min bokhylla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den när du plockar upp den! :)

   Radera
 2. Kvinnan i svart tänkte jag inte alls på när jag gjorde min lista men den passar ju onekligen bra. Huset vi älskade verkar spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Råkade få syn på den i hyllan när jag gick runt och letade böcker till listan. :) Huset vi älskade är en fin berättelse. Jag gillade språket, den är skriven lite annorlunda. En lugn och fin berättelse. :)

   Radera
 3. Har läst flera på din lista. Huset du älskade var verkligen otroligt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är så bra! Men jag måste verkligen prova fler böcker av henne. :D

   Radera
 4. Kvinnan i svart har jag ju läst, den passar ju utmärkt här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju ändå historisk skräck. ;) Ska nog ta och läsa den igen snart.

   Radera
 5. Kvinnan i svart har jag både läst och sett. Övertalning också. de andra har jag kvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade både boken och filmen väldigt mycket. Hoppas du tycker om de andra också om du läser dem! :)

   Radera
 6. Kvinnan i svart är superbra, såg filmen med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är den! Önskar jag hade läst boken först, det kändes lite bakvänt på något sett när jag redan hade sett filmen innan. ;)

   Radera
 7. Övertalning är den enda jag har läst. Huset du älskade står i bokhyllan. Kanske skulle ge mig på den lite snart då. Kvinnan i svart har jag nersparad på Storytel, men det vete fasiken om jag vågar mig på den, harig som jag är :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag plockade upp Huset du älskade hade jag inga som helst förväntningar, kanske var det därför jag blev så positivt överraskad. :) Den har sitt eget tempo, men är fin. Du kan prova att börja lyssna på Kvinnan i svart nu när det sommar och det är som ljusast ute! :D

   Radera
  2. Fast nu under sommaren är jag en hel del i min fäbodstuga, ensam och utan el, så nja... Det får bli till senhösten :)

   Radera
  3. Ja det har du nog rätt i. Då är det nog säkrast sen i höst när man kan tända lampor istället. :)

   Radera
 8. Den enda jag läst är Kvinnan i svart. Den var väldigt bra. Tack för övriga tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är riktigt bra! :) Hoppas du hittade något bland de övriga. Ska in och titta hos dig genast.

   Radera
 9. Betvingade är med på min lista också. Har också läst Övertalning och Huset du älskade. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är dem bra! Hoppas du hittade någon intressant bland de övriga. Ska genast in och kika på din lista! :D

   Radera
 10. Huset du älskade blir jag nyfiken på. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är jättefin, bra miljöbeskrivningar av det gamla 1800-talets Paris. :) Har ett eget språk och tempo. Hoppas du hittade nåt kul bland de övriga.

   Radera
 11. Men hur kunde jag inte ta med Simona Ahrnstedts böcker? De tycker jag ju verkligen om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dem jag har läst har varit jättebra. :) Den kom faktiskt med i sista stund! Jag har den inte kvar men kom plötsligt att tänka på den. Måste ta och plocka upp fler av hennes böcker snart. :)

   Radera
 12. Två av dina har jag läst och vill läsa Morden på Mangle Street

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du tycker om Morden på Mangle Street när du läser den! Intressanta karaktärer och miljöer. :)

   Radera
 13. "Huset du älskade", "Betvingande" och "Morden på Mangle Street" verkar intressanta. Om det är nåt jag älskar så är det historiska romaner :P Var alla tre bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar verkligen historiska romaner också. :D Ja alla tre tyckte jag väldigt mycket om, även om de är olika varandra. Men alla har härliga och bra beskrivna miljöer och karaktärer. Min favorit är nog Huset du älskade. Men de andra två är spännande och har ett lite högre tempo. Hoppas du kommer tycka om dem ifall du läser dem! :D

   Radera
 14. Hej, kul att du hittade "hem" till mig! Intressanta titlar, den femte låter riktigt lockande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är nog min favorit av dem fem! :) Rekommenderar den verkligen, den kändes fin och annorlunda på något vis. Vill verkligen läsa mer av henne!

   Radera
 15. Kvinnan i svart tyckte jag också väldigt mycket om. Ännu inte sett filmen, är den bra? Huset du älskade blir jag nu såklart nyfiken på, tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett filmen en gång och den var riktigt läskig! Tyckte jag i alla fall. ;) Snyggt filmad var den också. Minns att jag satt på helspänn många gånger, den slet på nerverna. En krypande spänning kan man säga. Rekommenderar den! :D

   Radera
  2. Åh, måste ju bara se den filmen någon gång! Läst recensioner om den. Låter som något riktigt pulshöjande utan konditionsträning. :D

   Radera
  3. Ja gör det! Fast du kanske inte är lika lättskrämd som jag. :p Haha ja det kändes faktiskt som man hade sprungit ett maraton efter att ha sett den! :D

   Radera

Tack för din kommentar! :)