söndag 16 juni 2019

En smakebit på söndag - Strandcaféet

En smakebit på söndag är då man delar med sig ett litet stycke ur den bok man läser för tillfället. Utan att komma med några spoiler förstås.
En smakebit på söndag hålls den här veckan av Betraktninger ~ tanker om bøker.

                                                   Strandcaféet - Lucy Diamond

https://www.adlibris.com/se/bok/strandcafeet-9789188261823
"Evie Flynn har alltid varit familjens svarta får. Medans hennes äldre systrar växte upp tidigt har Evie försökt slå igenom som både sångerska, skådespelerska och till och med fotograf. Men inget har lyckats och hon känner hur livet passerar medan hon vikarierar på kontor och tillbringar kvällarna med sin tråkiga, pensionssparande pojkvän.

Men när Evies älskade moster Jo dör i en bilolycka, ärver Evie mosterns strandcafé i Cornwall. Fast besluten med att lyckas med något för första gången i sitt liv bestämmer sig Evie för att flytta dit, driva caféet och börja om från början. Men att börja om är inte alltid lätt - varken när det gäller jobb eller kärlek..."

Smakbiten är hämtad från sidorna 16-17.

Först bredde mamma ut armarna som om hon tänkte krama mig, sedan stelnade hon till.
"Vad har du gjort med håret?" skrek hon.
"Herregud, jag vet", sa jag och rörde generat vid det. "Jag var hos frissan när du ringde och sedan..." Jag tystnade. Till och med nu, i denna fruktansvärda stund när vi precis hade fått reda på att Jo var död, kände jag mig dum. Jag var familjens idiot, den enda av oss som kunde säga något så korkat som "Du kan väl bestämma" till en överentusiastisk frissa. Hon hade sparat två och en halv centimeter över hela huvudet förutom en lång snedlugg och ja, jag såg ut som en kille. En dum, snyftande emo-kille.
"Kära nån", utbrast hon. "Vilken dag. Jo dör...Du kommer hit och ser ut som en pojkslyngel..."
"Mamma, sluta!" fräste jag. Hur kunde hon tycka att mitt hår var lika illa som katastrofen med Jo? Varför brydde hon sig ens om mitt hår? Det växte på mitt huvud, inte på hennes. Och hallå, hennes älskade syster hade just omkommit i en tragisk olycka. Var inte det en aning viktigare? 

22 kommentarer:

 1. Jag har länge tänkt att jag borde läsa något av Lucy Diamond. Jag står fast vid det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är min första bok av henne. Har kommit halvvägs och nu när jag kommit in den tycker jag om den. :) Väldigt lättläst, passar bra nu i sommar.

   Radera
 2. Svar
  1. Varsågod! Det blev en lite lättare smakbit idag. :)

   Radera
 3. Tack för smakbit i en genre jag inte riktigt förlikat mig med. Det finns dock säkert undantag som inte är så hurtfriska och käcka, ler...
  Ha en skön sommarsöndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också lite svårt för denna genre om jag ska vara ärlig. Den här är lite åt det hurtiga fräcka hållet men jag försöker inte bry mig om det så mycket. Annars är den bra. Tack detsamma! :)

   Radera
 4. Kan man ju tycka, att det var en aning viktigare. Tack för smakbiten! Inte läst något av författaren, kan ha lite svårt för böcker som sorteras in under "feelgood" med vardagsrealism och relationsdrama typ chick lit (även om nu inte denna kanske är sån, det vet jag ju inte). ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är av samma åsikt som du när det gäller feelgood (oftast iaf). Det kan slinka med någon emellanåt men nu förtiden blir det alltmer sällan. Vet inte om den är en ren chick-lit. Känner redan nu att jag behöver läsa nåt annat snart! ;)

   Radera
 5. Tack för smakbiten! Känner till boken men har inte läst. Läste mycket feelgood när jag var yngre, nu blir det ganska sällan, men någon gång om året så kan det vara mysigt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär sån är jag med, det blir någon gång om året nuförtiden. Läste nog också mer feelgood för några år sedan. Runt jul kan jag tycka det är mysigt. Men tänkte prova en "sommarbok" nu så här års. Och den passar ändå bra nu. :)

   Radera
 6. känner igen den här men jag har inte läst den. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har nog synts en hel del, jag såg den lite varstans ett tag, så jag tänkte att jag skulle prova. Kände att det var rätt årstid. Och behövde något lättläst som inte kräver så mycket. Och på så vis funkar den bra. :)

   Radera
 7. Tack för smakbiten. Är nyfiken på den här författaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har ju kommit några böcker av henne. Var nyfiken ganska länge på hennes böcker för de verkar vara populära. Så nu tyckte jag det passade bra att plocka upp den. :)

   Radera
 8. Tack för smakbiten! En passande sommarbok tror jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det! :) Kan tänka mig att den kan passa bra i hängmattan eller på stranden. :) Den kräver inte så mycket heller. ;)

   Radera
 9. Jag har läst en annan bok av författaren och tänkte ge mig på den här serien i sommar. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag låter bra. ;) Den passar väldigt bra att läsa nu. Hoppas du kommer tycka om den! :D

   Radera
 10. Misslyckade frisyrer och andra katastrofer.. jag har också lite svårt att jämföra en misslyckad frisyr med ett dödsfall, håller helt med huvudpersonen här. Det finns ju hatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag retade mig också på det! Förstod inte resonemanget där riktigt. Tänk om hon nu själv hade gillat det, då var det inte särskilt snällt sagt.. Men det är väl meningen att man inte ska tycka om vissa personer i sådana här böcker! ;)

   Radera

Tack för din kommentar! :)