måndag 17 juni 2019

Hallahem: Striden i skogen - Susanne Trydal & Daniel Åhlin

https://www.adlibris.com/se/bok/striden-i-skogen-9789176970294?campaignId=1a4cc628-0d12-4438-908d-309f40bfc6d9
Författare: Susanne Trydal & Daniel Åhlin
Utgiven: 2017
Sidor: 263, Kartonnage (Del 3)
Genre: 9-12 år, Fantasy, Äventyr
Förlag: Hoi förlag
"Vitterfolket hotas av onda krafter från flera håll. De går inte längre säkra utanför Hallahem. Men inte ens i staden under berget är det sig likt längre, och folket splittras när en ny rådman ska väljas. Torun, Tilda och deras vänner försöker tillsammans bekämpa fienderna. Men ingen vet hur den uråldriga ondskan i skogen kan stoppas, eller hur länge vittrorna kan gömma sig för Vakarna, det hemliga sällskap som jagar dem.
Den avgörande striden kommer allt närmare. Kommer vittrorna någonsin att få leva ifred? Kan vänskap och kärlek vinna över hat och hämndlystnad?" 
Detta är den tredje och sista delen i serien Hallahem.

Och jag har verkligen tyckt om att följa Tilda, Torun och alla andra i Hallahem, staden under berget. Underbart att få läsa om vittrorna och andra skogsväsen som har funnits i urminnes tider. Speciellt intressant tycker jag att det har varit att läsa om råna i skogen.

I den här boken var det ännu mer spännande och nu kände man att det började bli mer farofyllt och att en upplösning närmade sig. Och jag var nervös för hur det skulle sluta! Det är så många karaktärer jag tycker om och vill att det ska gå bra för. Det är en serie om vänskap, kärlek, saknad och uppoffringar. Men också om utanförskap, att inte veta var man hör hemma. Den här serien tycker jag funkar jättebra för såväl den yngre publiken som de vuxna. Rekommenderar den!

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tyckte det var en spännande och intressant serie. :) Flyter på fint i berättandet, gillar språket.

   Radera
 2. Den var verkligen jättebra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dem är så bra allihop! :) Och snygga är de också. Hoppas de skriver något mer.

   Radera

Tack för din kommentar! :)