måndag 12 augusti 2019

Synd - Robert Warholm

Författare: Robert Warholm
Utgiven: 2017
Sidor: 244, Inbunden
Genre: Historisk roman, Kriminalroman
Förlag: FramSteget Bokförlag
"Det är sent 1800-tal. I den värmländska socknen Frykeboda hittas klockaren, tillika poststationsföreståndaren, mördad. Någon har uppenbarligen brutit mot det femte budordet: Du skall icke dräpa. Men det visar sig att det finns fler synder att bekänna. Detta är den efterlängtade uppföljaren till Robert Warholms debutroman Skam.
På nytt får vi följa länsmannen Nathanael Efraimsson och fjärdingsmannen Alfred Karlsson i deras arbete med att försöka få tag i gärningsmannen. Även denna gång bygger historien på ett autentiskt svenskt rättsfall, men platser och personer är ändrade och upplösningen blir en annan."
Den här kom som en överraskning på posten! Återigen, tusen tack Robert! :)

Efter att ha läst den första boken Skam och tyckt jättemycket om den, så var det med stor glädje som jag kastade över mig den här så fort jag kunde efter att ha fått den. Och som med förra boken sögs jag direkt in i 1800-talets Sverige och hamnade återigen i Frykeboda socken. Även om det började med ett rysligt mord så blev det på sätt och vis ett kärt återseende med de som bodde där. Det blev en del nya bekantskaper och en del kände man igen sen innan.

Och jag älskade alltihop. Språket, handlingen, upplägget och alla intressanta karaktärer. 
Jag kunde såklart inte lista ut vem som var mördaren utan det var spännande till sista sidan!
Att varje kapitel börjar med ett datum tycker jag funkar väldigt bra och det är väldigt intressant att se själva tidsförloppet över alltihop. Som med den förra boken flög sidorna fram och inom loppet av två dygn var den utläst. Jag hade svårt att lägga ner den vissa stunder, jag ville ju veta hur det skulle sluta! 

Och vad säger man om själva polisarbetet? Jag vill ju inte gå in på det för mycket här och avslöja något men det väckte en hel del frustration och ett antal högljudda kommentarer från min sida under läsningen. ;) Och tyvärr tror jag att sådana personer verkligen förekom under den tiden och fortfarande gör det, inom alla yrken. Väldigt skrämmande!

Jag gillade verkligen det här som sagt och skulle det någon gång komma en tredje del eller liknande bok i framtiden så kommer jag garanterat att läsa den. 


Besök gärna Roberts fina blogg, Mina skrivna ord.

5 kommentarer:

 1. Det låter som en spännande bok. Förstår att du flög igenom den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var riktigt bra! Om man tycker om historiska romaner kan jag rekommendera den här. :)

   Radera
 2. Den frustrationen förstår jag helt och fullt! :P

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! :)