torsdag 8 augusti 2019

Ropet från andra sidan - Y. Andreasson, M. Lundvall

Författarinnor: Yamilé Andreasson &
Madelene Lundvall
Utgiven: 2017
Sidor: 240, Pocket
Genre: Unga vuxna, Fantasy, Mytologi
Förlag: L.C. Förlag
I en tät skog vaknar en ung kvinna övergiven och klädd i mystiska kläder. Hon har inga minnen från sitt förflutna och måste samla alla sina krafter för att försöka finna sanningen om sin familj. Sökandet lockar till sig såväl mäktiga fiender som oväntade bundsförvanter och vänner för livet.

På sin hand bär hon en märklig ring som hon är högst ovillig att ta av sig, någonsin. En ring som kanske kan föra henne in på rätt spår. Men ringen verkar snarare binda henne samman med mörkrets makter. Samtidigt hemsöks hon av blodiga mardrömmar och syner som får henne att ifrågasätta vad som är verklighet eller fantasi.
En väldigt trevlig överraskning! När jag köpte den gjorde jag det bl.a. för att jag fastnade för omslaget, den kostade 30:- och den lät lite småspännande.
Och det var den! Visste inte att den är för Unga vuxna, böcker som jag annars brukar ha svårt för, men här funkade det faktiskt riktigt bra. Väldigt lättläst, det var intressant genom hela boken och jag gillade hur berättelsen i en sväng ändrades till en helt annan riktning än vad jag trodde den skulle ta. Blev glatt överraskad om jag säger så. 

Vill inte säga för mycket om den för det är svårt utan att avslöja något och den här boken tror jag är bäst att plocka upp utan att veta för mycket av innan. Så var det i alla fall för mig. Men tycker man om grekisk mytologi så är det ett plus, om man säger så. Söker man något kort och lättläst och kanske lite annorlunda, så rekommenderar jag att prova den här.

4 kommentarer:

 1. Kul med en koppling till gammal mytologi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var riktigt roligt att läsa. :) Har alltid varit lite svag för mytologi av olika slag.

   Radera
 2. Den har jag aldrig hört talas om förut men den låter ju jättespännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade ingen aning om vad den här boken var för något, så jag gick in med öppna ögon. Och den blev en riktig trevlig överraskning faktiskt! Och så kostade den bara 30:- så jag chansade. ;) Ren slump att jag hittade den!

   Radera

Tack för din kommentar! :)