söndag 4 augusti 2019

En smakebit på söndag - Ropet från andra sidan

En smakebit på söndag är då man delar med sig av ett litet stycke ur den bok som man läser just nu. Utan att komma med några spoiler förstås. En smakebit på söndag hålls växelvis av Flukten fra virkeligheten och Betraktninger ~ tanker om bøker.

              Ropet från andra sidan - Yamilé Andreasson & Madelene Lundvall

I en tät skog vaknar en ung kvinna övergiven och klädd i mystiska kläder. Hon har inga minnen från sitt förflutna och måste samla alla sina krafter för att försöka finna sanningen om sin familj. Sökandet lockar till sig såväl mäktiga fiender som oväntade bundsförvanter och vänner för livet.

På sin hand bär hon en märklig ring som hon är högst ovillig att ta av sig, någonsin. En ring som kanske kan föra henne in på rätt spår. Men ringen verkar snarare binda henne samman med mörkrets makter. Samtidigt hemsöks hon av blodiga mardrömmar och syner som får henne att ifrågasätta vad som är verklighet eller fantasi.
Det är svårt att inte avslöja något långt inne i boken, så smakbiten kommer från sidorna 9-10.

"Hon försökte desperat gå, men benen lydde inte riktigt och hon rörde sig långsamt, ramlade mot en halvrutten björk. Först nu uppmärksammade hon den långa otympliga klänningen hon bar. Det kändes som om den var gjord av linnetyg, draperad och i midjan satt ett tunt guldskärp. Var det äkta guld? Skärpet kändes ovanligt tungt för att vara något oäkta. På varje axel satt en vacker brosch som höll ihop tyget. Även dessa var tunga och såg ut att vara av äkta guld. På fötterna bar hon höga sandaler i läder. Konstigt nog var de fulla av sot och brännmärken, som om hon vandrat genom brinnande kol. Hon rörde försiktigt vid smutsen med vänster hand och luktade på den. Mycket riktigt luktade det bränt.


24 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska ögon kvinnan på omslaget har!
  Det här kan nog bli en spännande historia. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt vacker framsida! Det var så jag hittade den när jag var inne på Adlibris. Den var spännande, men den var väldigt annorlunda mot hur jag trodde den skulle vara. :D

   Radera
 2. Spännande och omslaget gillar jag. Kände inte till den. Hoppas den är bra! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var tack vare omslaget som jag snubblade på den här, plus att den lät spännande! Har redan läst ut den och den var bra! :)

   Radera
 3. Åh, så spännande! Vill ju veta fortsättningen. :)
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var spännande, även om den utvecklades till något helt annat än vad jag väntade mig. :)

   Radera
 4. Tack för en annorlunda smakbit!

  SvaraRadera
 5. En magisk ring? Det känns lite som att den historien redan har skrivits, för längesedan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu när du säger det så har jag ett svagt minne av det. ;D

   Radera
 6. Svar
  1. Så kände jag med när jag började läsa och det är ju bra! :)

   Radera
 7. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ren tur att jag hittade den här. När man tittar på vissa böcker man vill ha men sen råkar hitta lika många som man aldrig hört talas om förut. ;)

   Radera
 8. Vilket iögonfallande omslag! Smakbiten lät också väldigt intressant. Ska bli kul att få läsa en recension av den när du är färdig :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste ut den idag och har precis skrivit en recension om den. :) Jag berättar nog inte så mycket om själva handlingen i den av rädsla för att avslöja för mycket. Vad jag inte visste när jag började läsa den var att den är för Unga vuxna. Vilket jag brukar ha svårt för men den här funkade riktigt bra! Tycker man också om grekisk mytologi är det ett plus om man säger så. ;)

   Radera
 9. Låter som en intressant bk. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var intressant och spännande! :D Läste ut den ganska fort.

   Radera
 10. Tack för smakbiten, det var första gången jag hört om den här boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var bara ren tur att jag hittade den. Roligt att ibland stöta på något helt oväntat. :)

   Radera

Tack för din kommentar! :)