torsdag 11 april 2019

Musse och Helium: Mysteriet med hålet i väggen - Camilla Brinck

Författarinna: Camilla Brinck
Utgiven: 2018
Sidor: 165, Inbunden
Genre: 6-9 år, Fantasy, Äventyr
Förlag: B. Wahlströms Bokförlag
 "De två små mössen Musse och Helium har på ett mystiskt vis hamnat hemma hos en tjej som heter Camilla. När mössen en dag upptäcker ett hål i väggen och sugs ner i det, börjar ett spännande och magiskt äventyr! De landar i en värld helt olik vår som kallas för Djurriket. 
Det visar sig att Musse och Helium är prins och prinsessa i Djurriket och därför får de ett farligt men mycket viktigt uppdrag. Med hjälp av nyfunna vänner gör de sig redo att skickas iväg på sitt livs äventyr. De måste finna den försvunna Guldosten och säkra Djurriket från de elaka Duvjägarna och allt ont."
Den här började egentligen som en ljudbok men nu finns den även i tryck!

Och den var underbar! En sån härlig saga man får svepas med i! Och det är ett riktigt fantasifullt och spännande äventyr som tar sin början i den här boken.
Tror det ska bli fyra böcker sammanlagt. 

Berättelsen är magisk och fantasifull i sig självt men med alla vackra illustrationer blir det något alldeles extra! :)


Och jag kan inte annat än att älska Musse och Helium. De är ett härligt syskonpar som är modiga och bryr sig om varandra. Och båda har sina egna små egenskaper. 
Djurriket de färdas till är väldigt intressant och där finns även flera intressanta och härliga karaktärer. Själv diggade jag larven som käkade krita.

Jag ser verkligen fram emot att fortsätta det här äventyret med Musse och Helium, så jag blev riktigt glad när jag såg att den andra delen snart ska komma ut!
Böckerna är för en yngre publik men det gjorde mig absolut ingenting, jag fnissade till ibland och kunde leva mig in i berättelsen.

En riktigt fin bok som jag rekommenderar!
 

2 kommentarer:

  1. Jag kan ju inte annat än älska vargen som syns på ena bilden där :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är vargen härlig! :D Och så fin bild på den. Gillar glasögonen. ;)

      Radera

Tack för din kommentar! :)