fredag 26 april 2019

Den grymmaste månaden - Louise Penny

Originaltitel: The Cruelest Month
Författarinna: Louise Penny
Utgiven: 2008 (del 3 om Gamache)
Sidor: 472, Inbunden
Genre: Deckare
Förlag: Bonnierförlagen
"Det är påsk i den kanadensiska byn Three Pines. Men medan vårsolen skiner väntar någon på att mörkret ska sänka sig. Planen är att väcka liv i de döda genom en seans, men något går fruktansvärt fel.
Det är en mycket märklig brottsplats den rutinerade kommissarie Armand Gamache anländer till. I ett gammalt övergivet hus verkar någon ha skrämts till döds. Är det en naturlig död eller är det ett mord som ägt rum?
Gamaches uppdrag underlättas inte heller av att det finns krafter i hans egen grupp som vill förråda honom. Men hur långt är hans fiender beredda att gå för att få honom på fall?
Välkommen till Three Pines, där den grymmaste månaden är på väg att leva upp till sitt namn."
Dem är så bra de här böckerna! Och jag älskar Three Pines och invånarna som bor där, den ena mer originell än den andra. Favoriter är poeten Ruth och Gabri bl.a. Jag läste den här över påsken, vilket passade perfekt eftersom de själva firar påsk i byn.

Jag gillar språket och upplägget av historien. Enda minuset är väl att den kanske var något för lång, men den blev aldrig långtråkig. Det är även spännande att följa Gamache privat, då han blir ansatt av folk som vill ha bort honom. 

Nu kliar det lite i fingrarna på att plocka upp nästa bok ganska snart, vill inte att det ska dröja för lång tid mellan böckerna i serien, och jag har några att ta igen!

4 kommentarer:

 1. läser sällan serier... och vill ha liten paus mellan böcker, men denna låter läsvärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här läste jag ett år efter jag läst föregångaren, så det tog sin tid. Men det gick riktigt bra ändå. Tror den går bra att läsa även om man inte läst de tidigare böckerna. Rekommenderar serien, får lite "moderna" Agatha Christie-vibbar av dem.

   Radera
 2. Jag gillar också de böcker jag har läst i den här serien! De är så mysiga :) Jag har inte läst dem i ordning men tycker det har funkat bra ändå :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dem är riktiga mysdeckare, om man kan säga så. ;) Jag tycker absolut att man kan läsa dem fristående, jag hade bara turen att läsa den första först. :)

   Radera

Tack för din kommentar! :)