måndag 15 april 2019

Hyllvärmare: Jellicoe Road - Melina Marchetta

Originaltitel: On the Jellicoe Road
Författarinna: Melina Marchetta
Utgiven: 2006
Sidor: 351, Dansk band
Genre: Ungdomslitteratur
Förlag: X Publishing AB
"SOM ELVAÅRING överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Många år senare hinner historien ikapp henne. Samtidigt väcks gamla konflikter till liv på Jellicoe internatskola, där ännu en i Taylors närhet försvinner och någon återvänder.
JELLICOE ROAD är en lika vacker som skakande skildring av två generationers vänskapsband, mörka hemligheter och hjärtslitande tragedier. Ett finmaskigt nät som spänner över tid och rum. Parallellt med att Taylor tvingas konfronteras med sitt livs största utmaningar, visar sig ett manuskript innehålla nyckeln till det förflutna. Vilka var barnen som var med om det fruktansvärda för 22 år sedan? Är deras öden på något sätt sammanflätade med Taylors?"
Ännu en hyllvärmare som jag lottade ut för ett litet tag sedan.

Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska beskriva den här. Den var varken dålig eller riktigt bra. Det enda jag kände under tiden när jag läste och efter jag slagit igen boken, var förvirring. Jag kom aldrig in i den, hade lite svårt att få kläm på vad det var som egentligen berättades för mig.

Lite rörigt med personerna i början men det blev lite lättare längre in i boken.
Men jag märkte ju ändå att det fanns något där, något mystiskt hoppades jag.
Hade den varit tråkig så hade jag inte läst ut den. Tror det var tillbakablickarna som gjorde att jag fortsatte läsa. Men tyvärr blev det aldrig något djupt eller rörande för mig. Kände direkt inget för någon av dem. Men språket var bra, den var lättläst.

Nu kan det till stor del bero på mig och inte på boken. Har just nu (och även när jag läste boken) lite svårt att koncentrera mig och komma ihåg saker. Så det hjälpte väl inte till direkt. Sen är det ju också en ungdomsbok, och jag tror att jag hade uppskattat den mer om jag läst den när jag var yngre.

Hoppas min recension i sig inte blev förvirrande! :) 

2 kommentarer:

  1. Lite kul att höra en svalare recension av den då det var så många som tokhyllade den när den var ny på svenska! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den blev riktigt hyllad när den kom ut! Kanske därför som jag har dragit mig för att läsa den? Kanske förväntade jag mig nåt annat, lätt att det blir så med populära böcker. :)

      Radera

Tack för din kommentar! :)