fredag 5 april 2019

Fyra minuter - Johan Ring

Författare: Johan Ring 
Utgiven: 2015 
Sidor: 259, Häftad 
Genre: Thriller, Skräck 
Förlag: MIX Förlag
"Ett passagerarplan på väg från Salzburg till Arlanda försvinner plötsligt från radarn i fyra minuter. Sedan störtar det på en potatisåker i den sömniga orten Dunvik i Småland. Alla människor på planet omkommer i kraschen.
Den lilla byn skakas av händelsen och de boende samlas kring vraket. Men det är inte själva kraschen som lockar, det är något annat. Något i planet kallar på dem och snart börjar människor förändras på skrämmande sätt."
Något ombord på planet har överlevt.
Något som är långt ifrån mänskligt.
Jösses vilken bra bok! Historien kommer igång nästan direkt och det är till en början krypande och lite skumt, man vet inte riktigt vad som väntar. 
Och det är skrivet så bra, språket flyter på fint och det är korta kapitel så jag kunde knappt sluta läsa! Om jag hade haft tid skulle jag nog ha läst ut den i en sittning.

I den andra delen ändras tempot och jag satt som på nålar och gjorde grimaser (tror jag) när jag läste vissa blodiga och detaljerade scener. Det hade jag faktiskt inte räknat med när jag plockade upp boken. Den är inte så lång men ändå precis lagom. Undrade hur sjutton det skulle sluta, det kunde gå hur som helst kändes det som.

Det första jag gjorde när jag läst ut den var att se om han skrivit något mer, och till min lycka så har han det! För jag vill gärna läsa mer av honom!

4 kommentarer:

 1. Oj vad den lät spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var den! :) Speciellt andra delen av boken.

   Radera
 2. Oh den här måste jag läsa :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! ;) Hoppas du tycker om den om du läser den! :D

   Radera

Tack för din kommentar! :)