måndag 29 april 2019

Gideons Brand - J.J. Marric

Originaltitel:Gideon's Fire
Författare: J.J. Marric (Pseudonym för John Creasey)
Utgiven: 1961
Sidor: 223, Häftad
Genre: Deckare,Kriminalroman
Förlag: Albert Bonniers Förlag
"George Gideon är chef för kriminalavdelningen på Scotland Yard. Han är en snabb, effektiv och skicklig detektiv, hård när det behövs, men trivsam i vardagslag. Här löser han och hans män den nästan hopplösa gåtan kring en pyroman, som försatt hela London i stigande panik."
Jag älskade det här. En gammal hederlig deckare som var svår att lägga ifrån sig. Berättelsen är som George Gideon själv, snabb och effektiv, det är aldrig långtråkigt en enda sekund. Men vad som var spännande var att det inte endast var pyromanen de letade efter, utan 3-4 andra kriminella som gjort sig skyldiga till allt från förskingring till våldtäkt och mord.

Allt är rakt på sak, de grymma brotten och detaljerna tonas inte ner utan är vad de är. Och det är både sorgligt och intressant att få se effekterna och konsekvenserna av alla de onda  handlingarna som begås får och vad de lämnar efter sig. Som ringar på vatten.

Sidorna flög fram i den här boken, den var väldigt spännande och intressant! Jag måste försöka få tag på mer böcker om George Gideon, för det här vill jag läsa mer av!

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Helt okänd bok för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! :) Hittade den på ett bokantikvariat, så den var ny för mig också.

   Radera
 2. Svar
  1. Hoppas den verkar intressant. :) Ska försöka få tag på fler.

   Radera

Tack för din kommentar! :)