torsdag 28 februari 2019

Månsystrar - Brunonia Barry

Originaltitel: The Lace Reader
Författarinna: Brunonia Barry
Utgiven: 2006
Sidor: 377, Inbunden
Förlag: Bonnierförlagen

"Towner Whitney är namnet på den opålitliga berättaren i Månsystrar. Hon härstammar från en lång rad kvinnor i den lilla kuststaden Salem i New England som begåvats med förmågan att spå i spetsmönster. En förmåga som hon har ärvt, men som för henne mest har varit en förbannelse.
Plötsligt en dag får hon veta att hennes älskade styvmor Eva är spårlöst försvunnen. För första gången på femton år återvänder hon till sin hemstad för att reda ut vad som hänt. Det blir snart tydligt att det finns spöken ur Towners egna förflutna som behöver komma fram i ljuset, inte minst sanningen om hennes tvillingsysters tragiska död..."
En hyllvärmare som jag lottade ut. Och den var annorlunda på något sätt. Den är mystisk på något vis. Jag tyckte mycket om den! Väldigt bra skriven och väldigt intressant att läsa hur det är att spå i spets och kärleken för hantverket. Kul är det också att det hela utspelar sig i Salem New England.

Härligt att den involverade häxor men även andra grupper av kvinnor och deras sammanhållning och vänskap med varandra. Det var både tröstande och vackert på något sätt. Vet inte vad den boken klassas som. Kanske thriller?

Men tänk att en så bra bok som den här har stått så länge i bokhyllan! 

2 kommentarer:

  1. Tror aldrig jag har hört talas om den tidigare men den låter riktigt bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittade den på loppis för en massa år sen. Har heller inte hört så mycket om den men den var som sagt bra!

      Radera

Tack för din kommentar! :)