måndag 11 januari 2021

Greenglass House - Kate Milford

 

Titel: Greenglass House
Författare: Kate Milford
Sidor: 373
Ålder: 9-12 år
Språk: Engelska
Utgiven: 2014, Inbunden
Serie: Bok 1
"It's wintertime at Greenglass House. The creaky smugglers' inn is always quiet during this season, and Milo, the innkeepers' adopted son, plans to spend his holidays relaxing. But on the first icy night of vacation, out of nowhere, the guest bell rings. Then rings again. And again.

Soon Milo's home is bursting with odd, secretive guests, each one bearing a strange story that is somehow connected to the rambling old house. As objects go missing and tempers flare, Milo and Meddy, the cook's daughter, must decipher clues and untangle the web of deepening mysteries to discover the truth about Greeglass House - and themselves."

Jag har haft många mysiga lässtunder med den här boken. För om jag ska sammanfatta den med bara ett ord så är det just det: mysig.

Den innehöll så mycket av sånt som jag älskar, ett mystiskt gammalt hus (fullt med stora fönster av färgat glas), massor med snö och varm choklad och såklart en massa mystiska ledtrådar till en gömd hemlighet. Att den även utspelar sig under jul är bara det ett stort plus!

Språket var lätt och inga problem att läsa. Ett tips om man vill läsa boken, gå in med öppna ögon och ha inga förväntningar. Handlingen är bra men den fortskrider i ett ganska långsamt och avslappnat tempo. Inte för att det är något dåligt i det här fallet. I slutet hände det däremot grejer och det kom en tvist som jag inte var beredd på!

Jag ska också börja sätta betyg på böckerna och den här får betyget: 3.5 - 5. 

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Åh jag hoppas att du tycker om den ifall du läser den! :D

   Radera
 2. Åh, tack för ett mysigt boktips! Passar ju bra när vädret är som det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var faktiskt perfekt att läsa just nu! Och ibland är det så skönt med mysiga böcker. :D

   Radera

Tack för din kommentar! :)