tisdag 19 januari 2021

En hjälte kommer sällan ensam - Mattias Kuldkepp

 

Sidor: 328, Häftad
Genre: Fantasy
Serie: Ja. Bok 2 i serien Den ofrivillige hjältens handbok
Utgiven: 2019
Förlag: Ragnarök Förlag
"Det är kaos i ödesväveriet. Prins Caspians och prinsessan Loreleis ödestrådar har inte flätats samman som de ska och tiden är knapp. En månad har ödesguden Raork på sig att rätta till missödet, men mycket kan hända på en månad. I synnerhet om det är virrpannorna Råttan, Oxen och Gabrielle som får uppdraget att föra prinsessan Lorelei till sin blivande make.

Hela prinsen och halva kungariket kommer för evigt att minnas dagen då de tre vännerna kliver i land i Swoosh, vindarnas stad, och finner ett samhälle i fullständig stiltje. För det dröjer inte länge innan de blåst liv i det."

Den här boken var en fröjd att läsa! Precis som den första boken Konsten att rädda sitt skinn. Visserligen tyckte jag något bättre om den första men den här var absolut inte dålig. Den var väldigt uppfriskande att läsa, härligt knasig och helt oförutsägbar plus en underbar dos med humor. I alla fall min typ av humor. ;)

Språket är väldigt lättläst och flyter på väldigt fint. Det blev aldrig långtråkigt. Faktiskt så hände det att jag mitt i natten (när jag inte kunde sova, utan läste ut boken) skrattade till för mig själv över en dråplig händelse. Jag gillar också hur Kuldkepp driver lite med de klassiska sagorna och att han lyckades peta in små referenser till sagan om ringen-böckerna. Kändes som en liten egen skatt i boken på något vis.

Den här serien kan jag rekommendera till i stort sett alla. Dem som redan älskar fantasy men också dem som inte brukar plocka sådana böcker så ofta. Ge dem en chans! :)

Betyg: 4/5

Här är första boken:

4 kommentarer:

 1. Men hur har jag kunnat missa den här serien? Den lät ju jättebra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker mycket om den, men ett tips är att gå in med öppna ögon. Det gjorde jag, hade ingen aning om vad det var för typ av bok så det blev en rolig överraskning! Men prova gärna om du får chansen! :D

   Radera
 2. Har första boken hemma men har inte läst den än, borde nog läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Vet inte om den faller alla i smaken men testa gärna. :)

   Radera

Tack för din kommentar! :)