måndag 4 mars 2019

Till det bittra slutet - William Irish (alias Cornell Woolrich)

Originaltitel: I Married a Dead Man
Författare: William Irish alias Cornell Woolrich
Utgiven: 1948
Sidor: 208, Inbunden
"En ung, övergiven kvinna blir i samband med en tågolycka förväxlad med en reskamrat. Hon föder senare ett barn och tvingas av omständigheterna byta identitet. Det går några år, men plötsligt tycks någon ha kommit hennes hemlighet på spåren.
Vem är den mystiske utpressaren som skriver anonyma brev? Var finns han? Hur skall hon göra sig fri från sitt förflutna utan att behöva riskera allt det hon byggt upp för sig själv och sonen?"
Det är något speciellt med Woolrichs böcker. Han lyckas gripa tag i mig som läsare och dra in mig i allt som händer och jag lämnas aldrig oberörd om jag så bara läser ett kort kapitel.
Mästare som han var på att skriva psykologiska thrillers lyckas han ofta framkalla flera obehagliga känslor hos mig som oro, ångest, hopplöshet och sorg, under historiens gång.

Den var väldigt bra, lättläst med korta kapitel och det var spännande så sidorna flög förbi.
Jag känner med huvudpersonen under hennes resa och jag håller verkligen av de snälla personer som finns runt henne och vill bara att allt ska gå väl för dem.

Det känns som om jag skulle kunna skriva mycket mer om boken men jag är rädd för att försäga mig om handlingen eller upprepa mig så jag lämnar det nog så här.

Men jag rekommenderar den verkligen! Plocka bara upp den och gå in med öppna ögon. 

2 kommentarer:

  1. Helt ny författare för mig! Tack för tipset! Det låter väldigt spännande :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! :D Ganska ny för mig också, har bara läst några av honom. Rekommenderar hans böcker!

      Radera

Tack för din kommentar! :)