torsdag 28 mars 2019

Hunden Som Vågade Drömma - Sun-mi Hwang

 
Originaltitel: Pureun gae jangbal 
Författarinna: Sun-mi Hwang 
Utgiven: 2016 
Sidor: 198, Pocket 
Genre: Fiktion 
Förlag: Norstedts
 "Detta är historien om hunden Tufsen. Hon har alltid känt sig ensam och utanför på grund av sitt speciella utseende. Tufsen har drömmar och ambitioner som alla andra. Men varje dag möts hon av motgångar och hinder som hon måste överkomma. På grund av detta blir hennes liv aldrig som hon tänkt sig. Bortom hindren och utanför hennes hem finns möjligheter till vänskap, moderskap och lycka. Tufsen måste bara våga ta för sig för att få det liv hon desperat vill ha.
Hunden som vågade drömma är en varm berättelse om relationen mellan hund och människa och om modet att våga drömma. En hyllning till livet."
Den här kan man säga är en saga för vuxna. Väldigt vackert skriven med ett lättsamt språk och ett djup som berörde mig så fort jag tog upp boken och började läsa.
Och det var svårt att sluta, berättelsen flyter på så fint och jag känner så mycket med Tufsen och vill så gärna att allt ska gå bra för henne.

Det finns många känslor inbäddade i den här lilla boken, lycka, kärlek och nyfikenhet.
Men också stor sorg, djup depression, stark förtvivlan och svek. 
Jag tycker faktiskt att även hennes husse och matte kunde varit lite mer ansvarsfulla mot sina hundar många gånger.

Och som med hennes förra bok satt jag med tårfyllda ögon emellanåt, det var både sorgligt och vackert. Den här rekommenderar jag varmt!

Hennes förra bok, "Hönan som drömde om att flyga", älskade jag och jag rekommenderar den starkt också!

2 kommentarer:

  1. Har inte läst någon av dem men tänkt att jag borde!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag rekommenderar dem! Om man har tid så läser man ut dem på en dag i stort sett. Kan vara skönt om man vill ha något lätt en liten stund. :)

      Radera

Tack för din kommentar! :)