måndag 25 mars 2019

Månadens klassiker: The Phantom of the Opera - Gaston Leroux

Originaltitel: Le Fantôme de l'Opéra
Författare: Gaston Leroux
Utgiven: 1909
Sidor: 192, Inbunden
Genre: Spänning, Mystik, Gotisk
Förlag: Barnes & Noble
 "Strange things are going on at the Paris Opera House; a mysterious phantom - a skeleton in dinner dress - is wreaking havoc amongst the singers anf backstage staff. But when new managers take over and dismiss the rumours of the Opera Ghost, the terror really begins.
Who is the curious figure stalking the stage at night? How can he be in so many places at once, entering and leaving locked rooms at will? And what is his connection to the beautiful anf talented young soloist Christine?
The phantom of the Opera is perhaps best known for its many stage and screen adaptions, but Gaston Leroux's original text surpasses them all for its Gothic tension and haunting horror."
Jag var lite osäker på hur det skulle gå att läsa den på lite gammaldags engelska men det gick faktiskt ganska bra. Och själva berättelsen tyckte jag var riktigt bra!
(Jag har aldrig läst den förut.)

Den var spännande och mystisk redan från början och jag tyckte heller inte den var så förutsägbar. Men den var mycket mörkare och grymmare än vad jag hade väntat mig, vilket bara är ett plus, och den gotiska känslan och skräcken som finns där blev jag inte besviken på!

Nu efteråt har jag svårt att släppa den och jag vet redan nu att jag kommer att läsa om den fler gånger. Jag har den även på svenska och den vill jag verkligen läsa och se hur det känns!
När det gäller klassiker framöver kommer det nog bli mer av gotiska berättelser, det är något som jag verkligen kommit att älska.

Läs den! ;) 

2 kommentarer:

  1. Det är en klassiker jag verkligen vill läsa någon gång! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan verkligen rekommendera den! Ganska grym ibland och lite kuslig. :)

      Radera

Tack för din kommentar! :)