lördag 31 oktober 2020

Ett fullspäckat 31 Oktober i år! (Allhelgona, Halloween och Nyår!)

 

I år är det ett sådant år då Halloween, (Samhain, häxornas nyårsafton) och Alla Helgons Dag inträffar på samma dag. Det är den tiden på året då slöjan mellan de levande och de dödas världar är som tunnast och magin sprakar i luften. Samhain är oftast den viktigaste högtiden bland häxor då den är tillägnad de dödas själar. En tid för att minnas sina nära och kära. 
Men också för att fira skörden och vinterns ankomst. Häxsabbaten börjar den 31 Oktober och håller på till den 2 November. Plus att det idag är fullmåne också! :D

Just nu läser jag en bok som jag verkligen kan tipsa om ifall man vill ha en mysig Halloween-känsla. Den är jättebra hittills.

Så hur ni än firar, (eller inte alls) klär ut er eller början på ett nytt år så hoppas jag att ni får en riktigt fin helg! :)

6 kommentarer:

 1. Samhain kände jag inte till. Du är allt speciell du (och det menar jag positivt!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha tack! Det finns flera namn på Samhain och går långt tillbaka, innan kristendomen la beslag på den och gjorde den till sin egen. Bland annat i Sverige. Men idag är det ju underbart att man får fira som man vill! :)

   Radera
 2. Hade jag bott nära naturen hade Samhain, midsommar och midvintern varit en stor grej. Hade blotat och firat med en enorm brasa, haha. Önskar dig en fin helg med! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du samma här!! Det skulle ha varit underbart! :D Tack! Önskar dig en fin helg!

   Radera
 3. The Halloween Tree måste jag komma ihåg till nästa år! Du får påminna mig! ;P

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! :)