lördag 20 juni 2020

Veckans mening v. 25

Veckans mening hålls av Robert, titta gärna in på hans blogg! :) Min mening kommer från Rörliga pengar - P. G. Wodehouse som är en humoristisk roman och väldigt lättsam och rolig. Därför är meningen också skriven med en glimt i ögat. ;) Är också glad över att jag har originalet på svenska från 1938.

"Vid omkring elva års ålder förvärvar kvinnan en förmåga att handskas med svårigheter som mannen, om han har tur, först inhämtar när han närmar sig åttioårsåldern."


10 kommentarer:

 1. Då känner jag att jag har en bra bit kvar innan jag når de nödvändiga insikterna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha dem tror jag du redan har. :) Även om jag nog inte håller med meningen i sig så tyckte jag den var lite smårolig.

   Radera
 2. Haha, bra mening! Fantastiskt fin bok också. Vore intressant att läsa en bok från 30-talet. Tror aldrig jag har gjort det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte den var lite smårolig haha! Om du någon gång kommer över en bok från den tiden så prova den gärna! :) Och så är de ju som sagt väldigt fina också.

   Radera
 3. Hoppsan, det var ett rejält glapp in utvecklingen minsann! :D
  Alldeles för länge sedan jag läste något av P.G. Wodehouse. Jeeves och Wooster, dom var ju kul, även som tv-serie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja ett väldigt stort glapp! ;D Det här var den första boken som läst av Wodehouse och jag läser gärna fler. Tv-serien har jag inte sett men skulle också kunna tänka mig att prova på den någon gång.

   Radera
 4. Vilken klenod! Har nog inte läst Wodehouse alls. Ibland hänger jag upp mig på de förlegad e könsrollerna i äldre verk, andra gånger känns det helt ok, bara tidstypiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade heller inte läst något av honom förrän jag hittade den här. Men hittar jag några mer så ska jag nog läsa dem också! :) När det kommer till förlegade könsroller så är känner jag likadant, men av någon anledning gick det ganska bra med den här berättelsen. Kanske för att den är åt det komiska hållet. :)

   Radera

Tack för din kommentar! :)