onsdag 10 juni 2020

Omslagsonsdag - Sommarläsning

Den här veckan inne hos Boklysten är temat Sommarläsning. Alltså böcker som man kanske planerar att läsa i sommar. Vilket är lite svårt för mig eftersom jag sällan planerar min läsning utan plockar upp böcker jag känner för just då. Och jag blandar mycket olika genrer och jag måste ha något med snö och kyla i nu i sommar!

Men jag tog ändå ett varv inne i biblioteket och hittade en del böcker som jag kan tänka mig att läsa snart. En av dem som jag vet att jag kommer läsa (och faktiskt har planerat det) är Bilbo. För förra sommaren läste jag trilogin Sagan om ringen för första gången och älskade dem, så nu känns det bara rätt att få komma in den världen igen även denna sommaren. :)

12 kommentarer:

 1. Jag gillar omslaget till Äldre dam med onda avsikter. (Gillar titeln också!)

  Sagan om ringen har jag tyvärr aldrig läst. Kanske nån gång...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ska bli väldigt rolig att läsa när jag väl plockar upp den. :) Den är ju inte så lång så det blir nog perfekt läsning i sommar.
   Sagan om ringen är inget som man måste läsa, man ska bara läsa sånt som man känner för tycker jag. ;)

   Radera
 2. Bilbo är bra! Du får gärna säga hur The Troop är när du läst den. Jag är nyfiken men sen har jag hört att man inte borde läsa den om man är känslig för djur som råkar illa ut så jag vet inte om jag vågar plocka upp den faktiskt. Slutet på Mr Y läste jag för några år sedan och jag minns att den var skum men bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilbo ska bli rolig att läsa! Lovar att berätta vad jag tyckte om The Troop när jag läst den. :) Det är samma här, det känns väldigt mycket i hjärtat när det handlar om djur så vi får se hur det går. Mr Y har väntat på mig i bokhyllan i många år nu så jag tänkte att nu jäklar ska den snart bli läst haha! :P

   Radera
 3. Starfell tyckte jag mycket om, hoppas du kommer gilla den :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskade den första boken och jag känner på mig att jag kommer göra detsamma med den andra. Roligt att du tyckte om den! :D

   Radera
 4. Åh, jag röstar för Spellslinger så klart, haha. Men det var många bra tips! Bilbo får du gärna recensera och skriva hur det var att läsa den. Jag är lite nyfiken på att läsa Tolkien men försökte en gång i tonåren och det gick inte. Så segt och drygt språk, blev uttråkad väldigt snabbt så jag vet inte om han är nåt för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spellslinger ska jag definitivt läsa snart! :D Det tar väl ett litet tag innan den kommer på posten, men sen så! Jag kan gärna berätta om Bilbo när jag har läst den. Tolkien är en väldigt långsam läsning så jag förstår precis vad du menar. Jag blev själv väldigt överraskad att jag ändå tyckte om den. Men dem tog sin tid att ta sig igenom! ;D

   Radera
 5. Minns att jag gillade Bilbo, fast det var ett bra tag sedan den lästes, Sagan om ringen-trilogin ännu längre tillbaka i tiden (men en läsupplevelse, det var det!). :) Metro 2033 blev en favorit, Första hösten - röd skymning troligen en kommande favorit, läser den ju precis och fängslade från första stund, trots någon slags lässvacka, lär nog botas nu. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot att läsa Bilbo. Jag har saknat den världen! ;) Roligt att du tyckte om Metro 2033, jag har precis skaffat hela serien så det låter lovande. Åh ja, jag bara väntar på att Röd skymning ska komma hem så att jag kan börja läsa den! Sådana böcker kan verkligen hjälpa en ur en lässvacka, precis som du säger. :) Önskar det fanns fler av sådana typer av böcker.

   Radera
 6. Klingbergs böcker är alltid bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dem jag har läst har varit bra! Det ska bli kul att börja på en ny serie av henne. :)

   Radera

Tack för din kommentar! :)