tisdag 2 juni 2020

The Woman Who Went Overboard - Florence Wetzel

Sidor: 382, Häftad
Genre: Psykologisk Thriller
Språk: Engelska
Förlag: Books on Demand
"Agnes Andersson is an awkward middle-aged woman who desperately wants a husband. And what better place to find one than on a cruise along the coast of Norway? During the voyage Agnes meets her ideal man, a handsome Norwegian widower named Einar. The only problem is that Einar prefers Pamela - Agnes' new best friend.
When Pamelas body washes ashore almost a year later, her daughter visits Agnes to ask questions about the cruise. Their conversation becomes a cat-and-mouse game where Agnes bends the facts to avoid revealing the truth about Pamela's disappearence and death.
A psychological thriller set in the cozy atmosphere of a cruise ship, The Woman Who Went Overboard is a story of romantic obsession, and a haunting tale of how far one woman will go to get the man of her dreams."
 Ett stort tack till Florence som skickade mig ett exemplar av boken! :)

Jag älskade den här boken! Det är ingen idé att dra ut på det, haha! ;)
Efter att ha haft lite otur med några halvbra/tråkiga böcker så var den här precis vad jag behövde. Det tar inte många sidor förrän intresset har vaknat till liv och jag får tillgång till Agnes känslor och tankar och förstår nästan direkt att något inte är som ska.

Även om Agnes kanske inte är den mest sympatiska person jag har läst om så är hon däremot en av de intressantaste att följa. Och faktiskt en av de obehagligaste på sätt och vis. 
Jag blev snabbt intresserad av den psykologiska biten, och inte bara hos Agnes utan även hennes medpassagerare på resan. (Även om man får se dem genom hennes ögon.) 

Och det är att få fram karaktärerna som Florence gör så bra! Vare sig man tycker om dem eller inte så känns dem verkliga och kryper under skinnet på mig. Det hände flera gånger under min läsning att jag hade mina små utbrott med t.ex. "Men herregud!" och "Men är du galen människa!" Tur att man bor ensam ibland. ;)

Om jag inte hade haft en del andra saker att ta hand om så hade jag kunnat läsa den i en sittning känns det som. Den inbjuder verkligen till sträckläsning med sina korta kapitel och ett härligt tempo i handlingen. Jag hade svårt att lägga ned den.

Förra året läste jag hennes bok "The Grand Man" och tyckte mycket om den. Så jag känner mig nästan lite bortskämd med att ha fått läsa en till bok så snart! Kommer definitivt att hålla utkik i framtiden efter hennes böcker. Kanske kommer Agnes tillbaka? ;)

2 kommentarer:

  1. Agnes var verkligen obehaglig och samtidigt väldigt intressant att läsa om! Hennes tankevärld är verkligen...lite läskig :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller verkligen med dig! Jag sögs in i hennes värld och det kunde ibland kännas väldigt obehagligt. Men det var spännande hela tiden! :D

      Radera

Tack för din kommentar! :)