tisdag 24 september 2019

Tisdagstrion - verklighetsflykt

Dags för Tisdagstrion igen inne hos Ugglan och Boken. Den här veckan är temat verklighetsflykt, och det passar mig utmärkt eftersom det är i stort sett därför jag läser böcker. Eller i alla fall för det mesta. Tycker det är ett väldigt brett tema också och även väldigt personligt, då jag tror det kan skilja sig på vad det är vi sträcker oss efter för att fly verkligheten en stund. :)


Starfell: Willow Moss and the Lost Day - En underbar bok som utspelar sig i en annan värld där magin finns på riktigt och utövas av olika häxor med sina egna speciella egenskaper. Willow Moss, som vi får följa, har den speciella egenskapen att hitta borttappade saker. Så när den senaste Tisdagen försvinner helt får hon besök av den mäktigaste häxan i landet, som ber henne om hjälp att hitta den igen. Tror boken är för åldrarna 9-12.

Illusions of Fate - Ännu en värld (visserligen ganska lik våran) där magi och magiker existerar. Men tjejen vi får träffa har inga magiska krafter och när hon råkar på dörrar som leder till olika hörn i staden och en bok som tillbringar dagarna som en fågel, då börjar hennes vanliga, tråkiga liv att ta en helt ny riktning. Hon blir en bricka i ett stort, magiskt och politiskt spel som hon måste försöka ta sig ur helskinnad. Men hur gör man det utan att själv ha några magiska krafter?

En världsomsegling under havet - Den här var min klassiker för månaden i vintras och jag blev faktiskt förvånad över hur bra den var! Det kändes verkligen när man tittade upp från boken att man hade tillbringat sin tid ombord på Nautilus och färdats under havet. Ett härligt äventyr som det bara var att luta sig tillbaka i läsfåtöljen och njuta av.

26 kommentarer:

 1. Verne är ju så bra, har några hemma, borde plocka fram igen, tack för de andra tips. Mitt påfågelsrum är klart nu:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/09/ont-om-plats-i-bokhyllan-30.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var inne och tittade hos dig, det blev ju jättefint! :D Ja Verne tror jag att jag kommer att vilja ha framme hela tiden, kommer nog läsa om den i framtiden!

   Radera
 2. Att komma in i fantasivärldar är perfekt verklighetsflykt. En världsomsegling under havet har jag läst med stor behållning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Tänk att inte behöva resa på sig utan att man kan göra så många resor och upptäckter med hjälp av böcker. :) Så kändes det verkligen med Vernes bok.

   Radera
 3. En världsomsegling under havet är verkligen underbar. Jag gillar Jules Verne över lag. De andra två kände jag inte till. Den första får jag stor lust att läsa med min lilla Nasse, undrar om den finns på svenska. Den andra låter väldigt lockande den med. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är som du säger, underbar! :D Har ärligt talat bara läst den av honom men ska absolut läsa fler! Försöker samla på mig dem när jag kan. Tror inte Starfell finns på svenska men den är ganska ny så vem vet, den kanske kommer så småningom! :)

   Radera
 4. Jules Verne slukade jag nästan allt av i min ungdom. Så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste verkligen läsa mer av Jules Verne! Förstår att du slukade dem! :)

   Radera
 5. Starfell vill jag verkligen läsa! Kanske borde önska den i julklapp :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den rekommenderar jag verkligen! :D Du kanske kan önska dig den av Nitro? ;)

   Radera
 6. känner inte till de två första, men En världsomsegling under havet fascinerade mig mycket när jag läste den i tidiga ungdomen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den överraskade mig verkligen också, så nu är jag alltid på jakt efter mer böcker av Verne. :)

   Radera
 7. Inte hört talas om Starfell men det låter som om den skulle kunna tilltala mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var jättehärlig! :D Och lättläst engelska med roliga illustrationer i också. Och katten (som inte är en katt) har en härlig och rolig dialekt.

   Radera
 8. En världsomsegling... är den enda jag läst. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du tyckte någon verkade intressant. Du hade också riktigt bra tips! :)

   Radera
 9. Jules Verne var länge sedan jag läste. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! ;) Den här kan jag tänka mig att läsa om i framtiden.

   Radera
 10. Jules Vernes har jag läst på franska för länge sedan. Annars älskar jag dina omslag. De får mig att vilja leta på boken och bläddra i dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du tycker det! :D Då är vi lika, jag älskar fina bokomslag. Jag dras också till dem och vill bläddra i dem. ;) Om man gillar lite magi i böckerna så rekommenderar jag dem! :)

   Radera
 11. Svar
  1. Det är tack vare omslagen som jag upptäckte och drogs till dem från början. :) Och så lät de ju spännande förstås.

   Radera
 12. Jag läste flera böcker av Jules Verne som barn. Jag skulle gärna göra det igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan säga redan nu att jag kommer vilja läsa om den i framtiden. :) Och läsa många fler böcker av honom!

   Radera
 13. Men En världsomsegling under havet måste jag ju bara läsa! Varför har jag inte gjort det?! :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag läste den inte heller förrän nu i år! Vet inte varför den har fått vänta så länge! :D

   Radera

Tack för din kommentar! :)