torsdag 12 september 2019

Jättebra böcker som jag har läst nyligen! (Minirecensioner)

Eftersom jag inte haft ork eller lyckats särskilt bra med att få ihop vardagen, vad gällande rutiner som äta, handla, sova m.m, så har jag inte kunnat blogga som vanligt på ett tag.
Men som tur är har inte läsningen blivit lidande. Långt ifrån faktiskt! Jag har läst mer än vanligt och det har varit flera, riktigt bra böcker bland dem jag har läst den senaste månaden! 

Så jag tänkte, får att komma ifatt lite, göra ett inlägg med några minirecensioner på några (men inte alla) av de bästa böcker jag läst den senaste tiden. Hoppas det är okej. ;)

Starfell: Willow Moss and the Lost Day - Dominique Valente

Den här är en av mina favoriter, inte bara i Augusti månad, utan också i år! Jag älskade allt med den här. Det finns magi, fantastiska miljöer och karaktärer och en underbar humor. Men den innehåller också ett viktigt budskap. Min favoritkaraktär är monstret (men ser väldigt mycket ut som en katt) Oswin. Den här boken är början på en serie och nu kommer det bli en lång väntan på nästa del som kommer ut nästa år!


Läs mer om boken HÄR!


Johannes Cabal the Necromancer - Jonathan L. Howard

Den här boken hade jag väldigt svårt att lägga ifrån mig! Den är så annorlunda och intressant mot något jag läst förut. Tyckte heller inte att den var förutsägbar, det kändes som det kunde gå lite hur som helst. Älskade handlingen och karaktärerna bara för att dem är väldigt...udda och allt annat än vänliga innerst inne. Men så är de ju från helvetet också. Första delen i serie och nu måste jag snart få tag på andra delen!

Läs mer om boken HÄR!

Ett ohyggligt avslöjande - Louise Penny
Den femte delen om kommissarie Gamache. Och som med alla de tidigare delarna i serien så älskade jag den här också! Det var svårt att lägga ifrån sig boken när jag var tvungen, ville bara öppna den igen och återvända till byn Three Pines, de färgstarka människorna som bor där och Gamache och hans team. Penny skriver så bra, en äkta och mysig pusseldeckare! 

Läs mer om boken HÄR!

Röd måne - Elisabet Nemert
En historisk roman som verkligen överraskade mig! Det är den första boken jag har läst av Nemert, men jag har länge hört väldigt positiva omdömen om hennes böcker. Så nu var det dags att plocka upp en. Den lockar fram många känslor, allt från lycka och beundran till ilska och frustration. Den har stannat kvar hos mig efter att jag har läst ut den och det kommer den nog att göra ett bra tag framöver. Vill verkligen läsa mer av henne!

Läs mer om boken HÄR!

SUB ROSA: Kapten Fiennes skatt - Veronica von Schenck
Även om den är för åldern 9-12 år så älskade jag den! Jag har läst den första boken om Sub Rosa-detektiverna, den här är en fristående fortsättning. Dem är så mysiga på något sätt! Älskar att läsa om staden Elm och syskonens äventyr och mysterier. Att få följa med och upptäcka ett gammalt mystiskt hus fullt med antika skatter och hemliga rum. Jag älskade att läsa sådana här böcker när jag var barn och älskar visst fortfarande att göra det! :)

Läs mer om boken HÄR!


6 kommentarer:

 1. Det var riktigt bra med såna här korta recensioner. Då orkade jag läsa igenom allihop :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra! :D Funkade bra för mig också för då orkade jag skriva om så många på en gång. ;)

   Radera
 2. roligt när man hittar bra böcker, läst Det vackra mysteriet av Louise Penny.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns inget bättre än fantastiska böcker! :) Den boken ska jag läsa så småningom, hoppas den var bra. ;)

   Radera
 3. Åh, vad kul att du gillade både Starfell och del 1 av Johannes Cabal. Starfell är ju verkligen mysig och sådär gulligt knasig (alltid ett plus!) och de första böckerna om Herr Cabal tyckte jag var rätt underhållande. Han är ju så arrogant så det nästan blir underhållande, haha. Ska bli intressant att se vad du tycker om fortsättningen sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dem böckerna var underbara! :D Längtar verkligen redan efter fortsättningen på Starfell. Och nu vill jag verkligen fortsätta serien om Cabal, han är ju så härligt arrogant, haha! ;) Jag har inte den andra delen än men ska försöka skaffa den snart! :D

   Radera

Tack för din kommentar! :)