fredag 19 februari 2021

Floden - Markus Lutteman

 

Sidor: 245, Inbunden
Utgiven: 2019
Kategori: Spänningsroman
Förlag: Bookmark Förlag

Något döljer sig i tystnaden...
"Fyra personer färdas tillsammans längs en mörk flod. De känner inte varandra, vet inte var de befinner sig eller vart de är på väg. När hemligheterna börjar röjas och de äntligen förstår var de hamnat inser de att det kan vara för sent att ta sig därifrån."

FLODEN är en skrämmande och suggestiv berättelse om rädslan att inte kunna undgå sitt öde. Det är en roman om oläkta sår och sökandet efter svar - både i och utanför oss själva.

Den här var precis vad jag behövde när jag plockade upp den. En lite mörkare spänningsroman med övernaturliga inslag. Jag har svårt för att beskriva den något närmare så jag låter nog bli. Men hur som helst så tyckte jag den var jättebra! Och även om den inte är särskilt lång så var den precis lagom ändå. 

Allt är väldigt mystiskt och hemlighetsfullt, både för karaktärerna och läsaren. Och det skulle ha kunnat irritera mig, men här fanns något som gjorde att jag bara ville läsa vidare och få veta vad som t.ex. gömmer sig i skogen och vilket syfte hela resan är till för. Historien flyter på fint och omgivningarna är bra beskrivna. Det var nästan så man kände kylan och dofterna. Prova den gärna om ni vill läsa något som är lite annorlunda. :)

Betyg: 4 av 5

4 kommentarer:

Tack för din kommentar! :)