tisdag 6 april 2021

Tisdagstrion v. 14 - Böcker av författare som jag bara läst en bok av


Temat den här veckan inne hos Ugglan & Boken var både roligt och knepigt. Så alltså, böcker av författare som jag bara läst en bok av. Jag hittade tre ganska snart och det blev verkligen en bra påminnelse! 😃
Den här läste jag för ett eller två år sedan och tyckte mycket om den. Jag har en till som heter Jag ser dig och av någon anledning har jag inte plockar upp den än!
Den här läste jag för flera år sedan men minns att jag älskade den. Sedan dess har jag verkligen velat läsa något mer av författarinnan för jag tyckte hon skrev så vackert. Varför har det inte hänt än? Ingen aning...
Okej, den här är jag inte helt hundra på. Jag har svårt att tro att jag inte har läst någon mer bok av H.G. Wells, men jag kan för mitt liv inte komma på någon! I alla fall så älskade jag Världarnas krig och vill verkligen läsa mer av honom.

30 kommentarer:

 1. Jag har läst andra böcker av alla författarna, så jag kan lova dig att det finns mer bra böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter väldigt lovande! :) Nu blir jag lite mer peppad på att plocka upp dem.

   Radera
 2. Har läst alla tre och gillat dem! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste är dem bra! Kan tänka mig att läsa om Huset du älskade. :D

   Radera
 3. Världarnas krig är den enda jag har läst av dessa.

  SvaraRadera
 4. Har läst andra böcker av de två första författarna :-)

  SvaraRadera
 5. Clare Mackintosh har jag också bara läst en bok av, samma som du, och jag har två olästa i hyllan 🙂 H G Wells har jag läst mer av, en roman och flera noveller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller tummarna för att Mackintosh's andra böcker är lika bra. :D Ja Wells vill jag definitivt läsa mera av. Ska prova några av hans noveller tror jag.

   Radera
 6. Jag lät dig gå är den enda jag läst. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Hoppas du fann någon av dem intressant. :)

   Radera
 7. Den första ser bekant ut. 'Huset du älskade' har jag fortfarande inte läst. 'Världarnas krig', däremot, har jag läst - men bara den av Wells. Tänker nog att jag ska ta mig an Tidsmaskinen så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den första har setts lite överallt så jag vågade först inte plocka upp den. (För att den var så populär.) Men den var bra! Tidsmaskinen vill jag också läsa.

   Radera
 8. Inte läst någon av böckerna eller nåt av författarna. Vore dock kul att läsa Världarnas krig. Hade varit intressant tror jag. Vad tyckte du om den, om du minns?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan faktiskt rekommendera Världarnas krig. Läste den under min klassiker-utmaning. Jag trodde att den skulle vara seg och långtråkig men jag blev positivt överraskad! Visst kan den ha ett litet långsamt tempo ibland men den är ändå en intressant läsning. Att den kom ut 1897 hade jag nästan svårt att tro när jag läste den. Det blev visst en hel del uppståndelse då den kom ut och det förstår jag. Den är heller inte så lång - pocket på 221 sidor. Prova gärna! :)

   Radera
  2. Oj, är den från 1897? Jag trodde den var från typ 1920-talet eller nåt. Bra koll jag har. Men ska definitivt försöka få tag på den! Verkar ju onekligen intressant.

   Radera
  3. Ja gör det! :D Just den pocket versionen som jag läste finns fortfarande att köpa. :)

   Radera
 9. Jag lät dig gå har även jag läst, men inga fler av författaren. Tack för övriga tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas de andra såg intressanta ut. Hoppas du tyckte om Jag lät dig gå. :)

   Radera
 10. Jag kommer inte heller ihåg att jag läst något annat av H G Wells.
  PS. Jag älskar bilden överst i inlägget :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill gärna läsa mer av Wells. Skäms lite för att jag inte har gjort det. Jag tycker bilden stämmer så bra!

   Radera
 11. Tatiana de Rosnays bok har jag oläst i bokhyllan, tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Hoppas du läser den! Och att du tycker om den såklart. ;)

   Radera
 12. Jag har läst en massa böcker av Tatiana de Rosnay men inget av de andra två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon verkar skriva så bra, ska definitivt testa mer av henne.

   Radera
 13. vill gärna läsa Huset du älskade. den första känner jag igen och den tredje har jag dåligt samvete för att jag inte läst. trodde som du att den är tråkig, men jag förstår att jag borde göra ett försök. böcker får gärna vara långsamma bara de är bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du får tillfälle, plocka gärna upp Huset du älskade. Mycket fint skriven. Och prova gärna Världarnas krig. Blev väldigt fascinerad av att den är skriven i slutet av 1800-talet! Den höll mitt intresse rakt igenom. Som sagt, prova gärna om du kan! :)

   Radera
 14. Tatiana de Rosnay har jag tänkt läsa något av, men det har inte blivit av ännu. Har hört mycket gott om flera av hennes böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova gärna om du får chansen. :) Jag har ju som sagt bara läst en av henne men känner på mig att de andra också är lika bra.

   Radera

Tack för din kommentar! :)