fredag 8 maj 2020

Currently Reading Tag


Det här är en gammal tag men jag tyckte ändå det skulle vara kul att göra den. Så nu blir det äntligen av! :) Jag minns ärligt inte vart jag har sett den från början men hojta gärna till om ni har gjort den.

1. Hur många böcker läser du vanligtvis samtidigt?
Jag håller mig till en bok i taget. Har nog alltid gjort det tror jag. Fast ibland mellan böckerna så har jag börjat plocka upp en mangaserie (Vagabond) som jag bryter av lite med. Och ibland kan en novell eller två slinka emellan.

2. Om du läser mer än en bok, hur bestämmer du när du ska byta mellan böckerna (läser du ett speciellt antal sidor i en innan du byter till den andra?)?
Även om jag inte läser mer än en bok i taget så har jag ändå funderat på hur jag kanske skulle göra. Jag skulle kunna tänka mig att själva handlingen i böckerna får bestämma lite. Är det en jättespännande episod i boken vill jag ju inte bara avbryta den och hoppa över till en annan. Då växlar jag nog mellan böckerna när det kommer till ett litet lugnare ställe i boken.

3. Byter du någonsin bokmärke när du är en bit in i en bok?
Nej, det gör jag aldrig. Men jag byter däremot nästan alltid bokmärke när jag börjar på en ny bok. Jag samlar på bokmärken så jag har en hel del att välja emellan. Oftast försöker jag hitta ett bokmärke som passar in på boken jag ska läsa om jag kan.

4. Vart förvarar du boken du läser just nu?
Boken jag läser får följa med mig runtom i lägenheten om dagarna. Vart jag än sätter mig så ligger boken bredvid.

5. Vilken tid under dygnet spenderar du mest tid med att läsa?
Eftersom jag har dagarna fria (förutom när alla basrutiner som ska göras måste fungera) så funkar vilken tid som helst på dygnet för mig. Fast allra bäst är läsningen vid frukosten och under kvällsmaten.

6. Hur länge läser du vanligtvis i ett svep?
Det beror nog ganska mycket på boken och hur mycket hjärnan orkar med. Det kan gå lite upp och ner ibland. Men vanligtvis 1,5 - 2 tim ungefär. 

7. Läser du inbundna böcker med skyddsomslagen på?
Faktiskt så har jag på senare tid börjat ta bort omslaget när jag läser. Speciellt om det är ett fint omslag som jag är rädd om. Förut gjorde jag aldrig det.

8. Hur läser du vanligtvis? Ligger, sitter, o.sv.?
Oftast sitter jag. Under dagen växlar det mellan köksbordet, läsfåtöljen och ibland i skinnstolen vid sekretären. När jag ska gå och lägga mig måste jag alltid läsa en stund innan jag släcker lampan och då blir det på magen i sängen.

9. Tar du med dig boken du läser överallt?
Nej, jag kan tyvärr inte det. Klarar inte av att läsa ute eller bland andra människor eftersom jag inte kan få ihop meningarna eller orden då. Alfabetet flyger hux flux iväg och jag ser inte vad det står. Men som tur är måste jag heller inte gå ut utan kan läsa i lugn och ro hemma. Då går det jättebra!

10. Hur ofta uppdaterar du dina framsteg i boken du läser på goodreads?
Inte alls. Jag har aldrig använt mig av goodreads och kommer nog aldrig göra det. Men jag älskar att skriva för hand och för läsdagböcker hemma istället.

11. Vem vill du tagga?
Alla som känner för att göra taggen! :) Och har ni redan gjort den så får ni gärna länka den, det skulle vara roligt att läsa.

6 kommentarer:

 1. Har inte heller goodreads, håller mig till bloggen och min app med alla böcker jag har där jag markerar när de blivit läsa nu mer! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggen funkar ju perfekt att hålla koll på sin läsning! Och den där appen låter också väldigt användbar. :) Kan tänka mig att det är kul och pricka av böckerna man har läst.

   Radera
 2. Jag brukade också bara läsa en bok i taget, men ibland kan jag varva om en bok är väldigt tjock eller packad med fakta. Då kan man behöva läsa nåt mer lättsmält, annars finns risken att man tröttnar (för min del iaf).

  Hur många bokmärken har du och var köper du dem? Jag har ett enda... haha. Och en massa vikta post it-lappar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, är det en väldigt tjock bok så kan det bara vara bra att få ta lite pauser ibland med något helt annat. :) Jag kan också tröttna på en bok om jag trälar för länge ibland.

   Jag blev nyfiken själv och räknade dem och jag har över 50 st.(!) Blev lite chockad faktiskt. ;) Nästan alla har jag köpt i bokaffärer som t.ex Akademibokhandeln och Bokugglan. Jag är ganska nördig när det handlar om böcker haha.. :P

   Radera
 3. trevliga frågor, bokmärken kan man inte ha för många av, plockar också bort lösa skyddsomslag, men vissa böcker har smarta som blir som bokmärken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en rolig tag att göra. :) Håller med dig, älskar bokmärken. Ja där sa du nåt, omslagen kan funka jättebra som bokmärken också!

   Radera

Tack för din kommentar! :)