fredag 3 juli 2020

Läsmaraton i Juli

Jag har sett att bland flera "booktubers" på Youtube gör man något som kallas Reading Rush, där man under en vecka läser vissa böcker som man själv valt ut utifrån sju utmaningar. Och i år tänkte jag prova på det själv! :)

Det startar måndag den 20 Juli och slutar söndag den 26 Juli.

Här är alltså utmaningarna:

1. Läs en bok vars omslag matchar din månadssten.
Eftersom jag är född i Maj så är min månadssten Smaragd. Så en bok med grönt på omslaget alltså. Då får det bli Mumiens gåta - Kristina Ohlsson. 

2. Läs en bok vars titel börjar med ordet "The". Här får det nog bli en bok som jag har velat plocka upp ett bra tag, nämligen The Deathless Girls - Kiran Millwood Hargrave. Sen kan man säkert omvandla det till någon svensk variant om man vill, t.ex. med ordet En eller Det.
3. Läs en bok som har inspirerat till en film som du redan har sett. Jag har faktiskt aldrig läst Alice i Underlandet av Lewis Carroll men har sett filmatiseringen, så den får det bli. 
4. Läs den första boken som du rör vid.
Väldigt knepigt, så jag tror jag kommer att göra lotter av alla böckerna på den här listan och dra lott om vilken jag ska börja med!

5. Läs en bok utomhus eller utanför ditt hem.
Eftersom det inte funkar för mig tyvärr så tänker jag göra en liten läshörna vid mitt fönster med alla gröna växter och titta ut och sitta och mysa med en bok. 

6. Läs en bok från en kategori som du alltid velat läsa mera av. Jag tycker väldigt mycket om Sci-fi men det blir tyvärr väldigt sällan jag plockar upp någon bok inom den kategorin. Tror det beror på att jag har svårt att hitta några som verkar intressanta. Men den här gången tänker jag läsa Nightflyers - George R.R. Martin. 
7. Läs en bok vars handling utspelar sig på en annan kontinent än där du bor.
Jag har alltid tyckt om att läsa böcker som utspelar sig i Afrika, så den första boken jag kom att tänka på var Vackra flickors lott - Alexander MacCall Smith. Den tredje boken i serien om Damernas Detektivbyrå och som är den nästa i ordningen för mig att läsa. 
Så det här är vad jag kommer att göra vecka 30. Det ska bli jättekul och det känns väldigt bra med böckerna jag har valt. Men jag kommer inte att ta jättehårt på det och känna att jag måste läsa ut alla böcker, utan det jag är ute efter är att prioritera härliga och mysiga lässtunder med bra böcker helt enkelt. 

Jag tror också att jag kommer att skriva uppdateringar på bloggen under veckan för att se hur allt går, om jag tycker om böckerna o.s.v.

Är det någon annan som tänker göra något liknande eller kanske bara sitta och läsa i timtals i sommar? ;) Om det är någon som också gör den här utmaningen så säg gärna till om ni vill! Det skulle vara roligt att få läsa eller höra era upplevelser. :)

4 kommentarer:

 1. Hoppas du kommer tycka om Nightflyers! :) Det ska bli spännande att se vad du tycker om Alice i underlandet. Det är en sån bok jag trodde att jag skulle älska, men jag blev jättebesviken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som om jag kommer tycka om Nightflyers så jag ser väldigt mycket fram emot att läsa den! :D Ärligt talat så har jag inte jättestora förhoppningar på Alice i Underlandet. Har direkt aldrig känt mig dragen till historien men vi får se. Den passade i alla fall in på utmaningen. :)

   Radera
 2. Alice i Underlandet är en av de konstigaste böcker jag har läst men min dotter, som jag läste den högt för när hon var sju, älskade den.

  Det ska bli kul att höra vad du tyckte om Nightflyers sen. Jag är lite putt på honom för att han aldrig blir/blev klar med GoT-böckerna så, mycket moget, bojkottar jag honom just nu. Men jag har ju gillat allt jag har läst av honom hittills så snart kanske han får komma till nåder igen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt en känsla av att jag inte kommer fastna så mycket för Alice i Underlandet, fast det finns ju bara ett sätt att ta reda på. ;)

   Nightflyers däremot känner jag mig mer hoppfull inför! Det blir min första bok av George R.R. Martin så det ska bli spännande. Förstår att det måste vara väldigt frustrerande att inte få ett slut på en serie. Så bojkotta honom du, det gör du rätt i! :D Så han vet sin plats. Ett litet tag i alla fall ;)

   Radera

Tack för din kommentar! :)